Έτσι στήθηκε η «Επιτροπή Βιοηθικής» που δικαιολογεί τις κυρώσεις στους ανεμβολίαστους – Τη διόρισε το Μαξίμου!

Έτσι στήθηκε η «Επιτροπή Βιοηθικής» που δικαιολογεί τις κυρώσεις στους ανεμβολίαστους – Τη διόρισε το Μαξίμου!

Μετά την «επιτροπή λοιμωξιολόγων» και την «επιτροπή εμβολιασμών» μία νέα κυβερνητική επιτροπή έκανε την εμφάνισή της στη ζωή μας. Η «Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής», της οποίας δουλειά είναι να αποφασίζει κατά πόσο είναι ηθικές οι κυρώσεις που επιβάλλει η κυβέρνηση στους ανεμβολίαστους ή γενικά στους πολίτες λόγω της πανδημίας.

Στο θέμα της συγκρότησης της Εθνικής Επιτροπής βιοηθικής οι κυβερνώντες ακολούθησαν το ίδιο σύστημα που ακολούθησαν με τις επιτροπές των «ειδικών».

Πριν από λίγες εβδομάδες με νόμο αναμόρφωσαν τη σύνθεση της επιτροπής που υπάγεται πλέον στον πρωθυπουργό και περιόρισαν τις ιδιότητες των μελών της.

Για πρώτη φορά δε συμμετέχει σε αυτή όχι απλώς εκπρόσωπος της εκκλησίας όπως στις παλαιότερες επιτροπές αλλά ούτε καν θεολόγος. Η άποψη προφανώς των κυβερνητικών εγκεφάλων είναι ότι η βιοηθική είναι υπόθεση τεχνοκρατών και ορθολογιστών.

Κάθε άλλη προσέγγιση είναι απαρχαιωμένη. Και οι Εκκλησία, τα λοιπά δόγματα και οι θεολογικές σχολές σιώπησαν εκκωφαντικά όπως άλλωστε έκαναν όλη την πανδημική περίοδο.

Και ως εκ θαύματος η επιτροπή αυτή τα έχει βρει όλα ηθικά. Την απαγόρευση εισόδου στην εστίαση, τους εμβολιασμούς με απειλές κυρώσεων στο Δημόσιο, όλα!

Μάλιστα στις 20 ερωτοαπαντήσεις η κυβέρνηση περήφανα δήλωσε πως για τις νέες κυρώσεις που «τελειώνουν» την κοινωνική ζωή των ανεμβολίαστων «Για τη διαμόρφωσή τους, η κυβέρνηση συνεργάστηκε με την Επιτροπή Βιοηθικής και την Επιτροπή των ειδικών λοιμωξιολόγων».

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όπως όλες οι αυταρχικές κυβερνήσεις προσπαθεί να «ντύσει» με ανεξάρτητο μανδύα τις αυταρχικές της αποφάσεις, βάζοντας μπροστά επιτροπές-μαριονέτες, λες και απευθύνεται σε ιθαγενείς που δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει.

Είναι όπως όταν ο Κιμ Γιονγκ Ουν συμβουλεύεται πχ. το ειδικό νομοθετικό συμβούλιο της Βόρειας Κορέας για να αποφασίσει αν θα περάσει κάποιον νόμο.

Το «κόλπο» που έχει «ανακαλύψει» η κυβέρνηση Μητσοτάκη το έχουν χρησιμοποιήσει μόνο τα πιο σκοτεινά καθεστώτα στην παγκόσμια ιστορία και πολύ φοβόμαστε πως έτσι θα χαρακτηρίζουν τα χρόνια της διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη οι πολίτες, «σκοτεινά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.