ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Α.Γεωργιάδης: «Είναι πολυτέλεια να έχουμε έλλειψη εργατικού δυναμικού και οι λαθρομετανάστες να μην μπορούν να εργαστούν»! (upd)

Καμαρώστε τον «δεξιό» υπουργό της κυβέρνησης - Για αλλοίωση του πληθυσμού ούτε κουβέντα

Α.Γεωργιάδης: «Είναι πολυτέλεια να έχουμε έλλειψη εργατικού δυναμικού και οι λαθρομετανάστες να μην μπορούν να εργαστούν»! (upd)

(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση: 10:40): Την τροπολογία που συνδέει την άδεια παραμονής των παράνομων μεταναστών με τη νόμιμη εργασία, προσπάθησε να δικαιολογήσει με νέα του ανάρτηση στο Twitter o υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας πως «σε μία εποχή που υπάρχει έλλειψη σε εργατικά χέρια είναι πολυτέλεια και λάθος να μην νομιμοποιηθούν»!

Ο υπουργός δημοσίευσε μάλιστα ένα μειλ που του έστειλε επιχειρηματίας, ο οποίος δηλώνει ότι… «δεν υπάρχουν εργατικά χέρια» και πως αυτή η τροπολογία θα «μας λύσει τα χέρια».

Γίνεται κατανοητό λοιπόν για ποιο λόγο η κυβέρνηση προχωράει στην νομιμοποίηση χιλιάδων παράνομων αλλοδαπών και μάλιστα χωρίς κανένα κριτήριο και χωρίς να γνωρίζει το παρελθόν τους.

Αρκεί να βρεθούν εργατικά χέρια και να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των επιχειρηματιών.

Αδιάφορο αν αυτό θα έχει συνέπειες στην δημόσια ασφάλεια και στην μελλοντική τύχη του έθνους.

Να προστεθεί ότι ο όρος «λαθρομετανάστες» που χρησιμοποιεί ο υπουργός είναι αδόκιμος, όπως βέβαια και ο όρος «παράτυπος» που χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ.

Ο ενδεδειγμένος όρος είναι «παράνομοι μετανάστες» που τον χρησιμοποιούν ο ΟΗΕ και η ΕΕ.

Σημειώνεται ότι από το βήμα της Βουλής ο υπουργός χθες σχολίασε την αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην τροπολογία για την άδεια διαμονής των παράνομων μεταναστών, λέγοντας πως είναι σεβαστή η δήλωσε του και πως είναι λογικό να εκφράζει τις ανησυχίες του.

«Σήμερα στους 6 μήνες οι άνθρωποι αυτοί μπορούν να πάρουν άδεια και να δουλεύουν, τώρα μπορούν στους 2 μήνες», είπε στη Βουλή, εξηγώντας ότι «Υπάρχουν περιοχές της χώρας που την ίδια στιγμή που δεν βρίσκουμε εργάτες γης για να μαζέψουμε τους καρπούς, υπάρχουν και δεν τους επιτρέπουμε. Είναι παράλογο. Δεν έχουμε λόγο να το συνεχίσουμε», είπε.
Ακολουθεί ολόκληρη η σημερινή του ανάρτηση:

«Εμένα ο ελεύθερος σοβαρός διάλογος με επιχειρήματα, πάντα μου άρεσε και μου αρέσει.

Τα social media θα μπορούσαν να συμβάλουν σε αυτόν εάν δεν είχαν τοξικότητα και κραυγές.

Από τα πολλά μηνύματα που έχω λάβει για την επίμαχη διάταξη -τα περισσότερα αρνητικά ομολογώ, αλλά το περίμενα-, σας δείχνω και ένα από τα πολλά θετικά που περιγράφει και το πρόβλημα που υφίσταται αλλά και την προσδοκία που δημιουργεί και για την οποία την εισηγηθήκαμε. Δεσμεύομαι να απαντήσω προσωπικά σε κάθε σχόλιο που κάνετε, εάν είναι κόσμια διατυπωμένο και εκφράζει καλόπιστες ανησυχίες.

Δεν κρύβομαι, διότι ποτέ δεν έχω κρυφτεί για πολιτικές μου αποφάσεις, αντιθέτως θεωρώ καθήκον μου ως πολιτικού να εξηγώ στην Κοινή Γνώμη το γιατί λαμβάνω την μία ή την άλλη απόφαση.

Δεν είμαστε τύραννοι αλλά Δημοκρατικά εκλεγμένοι πολιτικοί και τελικά μόνον σε σας δίνουμε λόγο οι οποίοι και έχετε το δικαίωμα και την δυνατότητα να μας παύετε εάν πιστεύετε ότι δεν κάνουμε την δουλειά μας σωστά.

Από την άλλη όμως ο πολιτικός δεν είναι αυτός που λαμβάνει μόνον εύκολες και δημοφιλείς αποφάσεις αλλά πράττει αυτό που θεωρεί σωστό για τον τόπο του.

Λάθη μπορούμε να κάνουμε αλλά μήν αμφισβητείτε τις προθέσεις μας. Η τροπολογία αυτή κατά την γνώμη μου προσπαθεί να βάλει τάξη σε μία υφιστάμενη πραγματικότητα που ο καθένας μας αποκλείεται να μήν την έχει συναντήσει στον Κοινωνικό του περίγυρο.

Λαθρομετανάστες που ζουν και εργάζονται παρανόμως με μαύρη και ανασφάλιστη εργασία και κάποιους από αυτούς να ισχυρίζονται ότι εάν είχαν την δυνατότητα θα ασφαλίζονταν και θα εργάζονταν νόμιμα.

Σε εποχές τόσο μεγάλης ελλείψεως εργατικού Δυναμικού για μένα ως Υπουργού Εργασίας αυτό είναι λάθος και πολυτέλεια.

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν αντιλαμβάνομαι και δεν σέβομαι τις γνήσιες ανησυχίες συμπολιτών μου για την επίπτωση της στο καθαυτό Μεταναστευτικό ζήτημα.

Ας το συζητήσουμε καλόπιστα λοιπόν.

Περιττό να πω ότι κάθε υβριστικό, ειρωνικό ή φτηνό σχόλιο για χαβαλέ, θα διαγράφεται και ο αποστολέας του θα μπλοκάρεται, διότι αυτοί είναι που ακυρώνουν με την συμπεριφορά τους τις τεράστιες δυνατότητες του μέσου για πραγματικό και γόνιμο διάλογο.

Καλημέρα Καλά Χριστούγεννα»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.