ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Γιατί είναι επιτακτική ανάγκη η επιστροφή του Α.Τσίπρα για τον ΣΥΡΙΖΑ

H κυβέρνηση φθείρεται και χρειάζεται άμεσα μία σοβαρή αντιπολίτευση

Γιατί είναι επιτακτική ανάγκη η επιστροφή του Α.Τσίπρα για τον ΣΥΡΙΖΑ

Η πρόταση μομφής απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη και κατά της προεδρίας του στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ζήτημα χρόνου και όπως φαίνεται αποτελεί «μονόδρομο» η επιστροφή του Α.Τσίπρα με κάποιο τρόπο στα πολιτικά τεκταινόμενα του κόμματος.

H κυβέρνηση φθείρεται και ίσως πολύ πιο γρήγορα από ότι περίμενε η ίδια, όμως η ανυπαρξία αντιπολίτευσης την αφήνει να μένει «ζωντανή».

Στον ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα είναι οριακά, ο Στέφανος Κασσελάκης πάει να εξοβελιστεί από τους συντρόφους που τον στήριξαν και όλα δείχνουν ότι τα μεγάλα στελέχη που απαρτίζουν την Πολιτική Γραμματεία βρίσκονται σε απόσταση απ’ όσα κάνει και αποφασίζει.

Είναι θέμα χρόνου να υπάρξει πρόταση μομφής απέναντι του και να τεθεί στην Κεντρική Επιτροπή η καθαίρεσή του από πρόεδρος.

Το Συνέδριο που θα αρχίσει την Πέμπτη 22/2/2024 (εάν γίνει τελικά), είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα έχει κάποια επωφελή κατάληξη.
Π

Πίσω από αυτή την γενική αμφισβήτηση ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει να έχει άρει την εμπιστοσύνη που είχε στον Κασσελάκη.

Ο Κασσελάκης πλέον στηρίζεται στον Πολάκη (που και με αυτόν υπάρχει ζήτημα εμπιστοσύνης (και στον Νίκο Παππά).

Αν παραμείνει ο Στέφανος Κασσελάκης ο ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσει στις ευρωεκλογές αποδεκατισμένος.

Η νέα αναταραχή στην Κεντροαριστερά θα κατανείμει τις διαρροές του ΣΥΡΙΖΑ στα υπόλοιπα κόμματα, το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Αριστερά, τη Πλεύση Ελευθερίας, το κόμμα του Πέτρου Κόκκαλη Κόσμος.

Το ΠΑΣΟΚ έχει δίπλα του διαλύεται ο ΣΥΡΙΖΑ και μπορεί να κερδίσει κάτι αλλά όμως οι δημοσκοπήσεις το βρίσκουν ακόμα χαμηλά και δείχνει ότι δεν πείθει ως εναλλακτική λύση.

Η ΝΔ φοβάται πολύ μία εκλογική μάχη χωρίς την συμμετοχή του κόσμου και κυρίως των ψηφοφόρων που την στήριξαν στις εθνικές εκλογές του 2023.

Κοινώς, φοβάται ότι στις ευρωεκλογές οι ψηφοφόροι θα της δώσουν ένα δυνατό χαστούκι για όλα που συμβαίνουν τελευταία δηλαδή μεταναστευτικό, ΛΟΑΤΚΙ+, ακρίβεια και ανασφάλεια – εγκληματικότητα.

Κι όμως δεν υπάρχει κάποιος στην αντιπολίτευση για να το εκμεταλλευτεί αυτό.

Αυτός είναι και ο λόγος που η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα είναι πλέον αναγκαία.

Υπενθυμίζεται ότι πρώτο το pronews.gr είχε αποκαλύψει ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι αρκετά πιθανό να επιστρέψει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε, ήταν και όπως αποδείχτηκε είναι ακόμα ο μόνος στον χώρο αυτό που διαθέτει τα χαρίσματα για να πάει το κόμμα ξανά ψηλά.

Έστω και σε άλλο πόστο, όπως αυτό του «σκιώδους» πλέον προέδρου αν δεν επιθυμεί να είναι ο φανερός…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η νυν ηγεσία χωρίς την καθοδήγησή του δείχνει να έχει «πνιγεί» στα «βαθιά» νερά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.