ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Σερ Ρόμπιν Γκράιμς: «Ο Έλγιν δεν έκλεψε αλλά αγόρασε από τους Τούρκους τα Μάρμαρα» και «Η Ρωσία εξαγοράζει Έλληνες ακροδεξιούς»!

Βρετανική αποικιοκρατική αντίληψη: «Οι άλλοι κλέβουν και εξαγοράζουν, εμείς αναδεικνύουμε»!

Σερ Ρόμπιν Γκράιμς: «Ο Έλγιν δεν έκλεψε αλλά αγόρασε από τους Τούρκους τα Μάρμαρα» και «Η Ρωσία εξαγοράζει Έλληνες ακροδεξιούς»!

Ο Σερ Ρόμπιν Γκράιμς (Sir Robin William Grimes) που, εκτός όλων των άλλων, υπήρξε ο βασικός (chief) επιστημονικός σύμβουλος στο υπουργείο Αμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, υποστηρίζει σε συνέντευξή του στον Δ.Δανίκα και στο Πρώτο Θέμα ότι: «Δεν θα με εξέπληττε αν αποδειχθεί ότι η Ρωσία εξαγοράζει Έλληνες ακροδεξιούς», αλλά και ότι… «ο Έλγιν δεν έκλεψε τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, αλλά τα αγόρασε»!

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι: «Δεν θα με εξέπληττε καθόλου, αν αποκαλυπτόταν ότι τα ακροδεξιά κινήματα στην Ευρώπη, στην Ιταλία, στην Αυστρία, στην Ελλάδα και αλλού επιχορηγούνται από τους Ρώσους».

Αλλά πιο κάτω έρχεται η απάντηση Kinder-έκπληξη στο ερώτημα για τα γλυπτά του Παρθενώνα:

«Δ.Δ.: Πώς θα σχολιάζατε τη στάση του πρωθυπουργού σας, Ρίσι Σούνακ, απέναντι στον δικό μας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πρόσφατο επεισόδιο που αφορούσε τα Γλυπτά του Παρθενώνα;

Ρ.Γ.: Πιστεύω ότι υπάρχουν ορισμένα έργα τέχνης για τα οποία είναι χαζό να θεωρεί κανείς ότι ανήκουν σε κάποιον. Αυτό που θα κάνουμε, δεν ξέρω το πότε, είναι οι άνθρωποι να τα φροντίζουν και αυτά να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο για να τα μοιράζονται όλοι. Δεν υπάρχει πάντως αυτή τη στιγμή κάποιος οργανισμός που θα μπορούσε να αναλάβει αυτό το καθήκον. Τα Ελγίνεια Μάρμαρα ανήκουν ξεκάθαρα σε αυτή την κατηγορία αριστουργημάτων της τέχνης.

Δ.Δ.: Ομως ο Ελγιν τα έκλεψε.

Ρ.Γ.: «Δεν τα έκλεψε γιατί τα αγόρασε, τα πλήρωσε. Είναι ένα ακόμη παράδειγμα από τις περιπτώσεις όπου το σωστό δεν γίνεται. Και είναι πολύ λυπηρό ότι κάτι τέτοιο χαλάει τη σχέση μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ελλάδας. Η οποία είναι πολύ πιο σημαντική από τα Ελγίνεια. Δεν είναι;»

Δηλαδή οι Ρώσοι εξαγοράζουν «Έλληνες ακροδεξιούς», αλλά ο Έλγιν δεν έκλεψε αλλά αγόρασε τα Μάρμαρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κλασική αποικιοκρατική αντίληψη: Οι άλλοι κλέβουν, εμείς αναδεικνύουμε!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.