ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σημαντική διάκριση για τον ελληνικό Τύπο πέτυχε η «Δημοκρατία»: Υποψήφια για «Διεθνή Εφημερίδα της Χρονιάς» (upd)

Οι νικητές θα ανακοινωθούν την Τρίτη 26 Μαρτίου στο Λονδίνο

Σημαντική διάκριση για τον ελληνικό Τύπο πέτυχε η «Δημοκρατία»: Υποψήφια για «Διεθνή Εφημερίδα της Χρονιάς» (upd)

Μία σημαντική διάκριση για τον ελληνικό Τύπο πέτυχε η εφημερίδα «Δημοκρατία» η οποία είναι στην τελική λίστα με τους υποψήφιους για την «Διεθνή Εφημερίδα της Χρονιάς» στα 2024 Newspaper Awards, ένα από τα πιο σπουδαία βραβεία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η«Δημοκρατία» έχει μείνει η κύρια αντιπολιτευόμενη εφημερίδα στον έντυπο Τύπο με ένα  αξιόλογο επιτελείο συντακτών και συνεργατών και στο «τιμόνι» με τον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη έχει πετύχει κάτι που είναι πραγματικά δύσκολο.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν την Τρίτη 26 Μαρτίου στο επίσημο γκαλά στο Λονδίνο, στο ξενοδοχείο «London Hilton Bankside», εκεί που θα βρίσκονται εκπρόσωποι απ’ όλες τις διεθνείς ναυαρχίδες του Τύπου.

Τα Βραβεία Εφημερίδων 2024 συμπεριλαμβάνουν 13 ξεχωριστές κατηγορίες, στις οποίες διαγωνίζονται κάθε χρόνο εφημερίδες απ’ όλο τον κόσμο.

Οι κριτικοί του διαγωνισμού, του μόνου αποκλειστικά για εφημερίδες, εξέτασαν εξονυχιστικά εκατοντάδες μεμονωμένες εφημερίδες και στις 13 Φεβρουαρίου 2024 ανακοίνωσαν τη «Δημοκρατία» ως υποψήφια στην τελική λίστα των διεκδικητών σε μια κατηγορία που δεν αφορά μόνο τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά το σύνολο του δημοσιογραφικού αποτελέσματος.

Τα Βραβεία Εφημερίδων 2024 «θα επικεντρωθούν αποκλειστικά στην αναγνώριση της έντυπης αριστείας», δήλωσε ο Γκάρι Κάλουμ, διευθυντής των Newspaper Awards.

«Τα Βραβεία Εφημερίδων 2024 θα επικεντρωθούν στην παραγωγή και την καινοτομία σε εθνικές, διεθνείς, περιφερειακές, εβδομαδιαίες και υπερτοπικές εφημερίδες. Θα αναγνωρίσουν την ικανότητα και την τεχνογνωσία όλων των εργαζομένων που εμπλέκονται στην παραγωγή της έντυπης έκδοσης» πρόσθεσε.

Από το 1997, όταν θεσμοθετήθηκαν τα Βραβεία Εφημερίδων, πάνω από 12.000 στελέχη εφημερίδων έχουν παρευρεθεί στην απονομή των βραβείων μαζί με χορηγούς, προμηθευτές και παράγοντες επιρροής του κλάδου.

Για τον φετινό διαγωνισμό η «Δημοκρατία» κατάφερε να ανακηρυχθεί υποψήφια για το βραβείο «INTERNATIONAL NEWSPAPER OF THE YEAR Premier Award», που αφορά όλες τις διεθνείς ημερήσιες και εβδομαδιαίες εφημερίδες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων και των βρετανικών.

Αξιολογούνται αποκλειστικά για τη θεματολογία τους, τη δημοσιογραφική πληρότητά τους, την ποιότητά τους κ.λπ.

Στη συγκεκριμένη κατηγορία ο νικητής θα ανακηρυχθεί ανάμεσα σε επτά εφημερίδες που αναδείχθηκαν ως τελικοί διεκδικητές:

«Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung» (Γερμανία), «Le Monde» (Γαλλία), «China Daily» (Κίνα, παγκόσμια έκδοση), «δημοκρατία» (Ελλάδα), «ABC» (Ισπανία), «Børneavisen» (Δανία), «The National» (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.