ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Στην Θεσσαλία μεταβαίνει ο Ν.Ανδρουλάκης: «Να ξεκαβαλήσει το καλάμι η κυβέρνηση»

Τροποποιήσεις και στο πρόγραμμα της ΔΕΘ

Στην Θεσσαλία μεταβαίνει ο Ν.Ανδρουλάκης: «Να ξεκαβαλήσει το καλάμι η κυβέρνηση»

Στις πληγείσες περιοχές μεταβαίνει άμεσα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Ανδρουλάκης ενημέρωσε πριν από λίγο το επιτελείο του ότι αναβάλλει την περιοδεία στα Δωδεκάνησα (στη Ρόδο και στο Καστελόριζο) , προκειμένου να επισκεφτεί αύριο τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας.

Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη τονίζουν ότι δεν αποκλείεται να τροποποιηθεί και το πλάνο της περιοδείας του στην Κεντρική Μακεδονία με αφορμή τη ΔΕΘ- αυτό σημαίνει ότι μετά την ομιλία του στο Βελλίδειο στις 15 Σεπτέμβρη (την επόμενη Παρασκευή) μπορεί αντί της περιοδείας στους γύρω νομούς να παραχωρήσει τελικά συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη.

Τα ίδια στελέχη υπογραμμίζουν ότι ο κ. Ανδρουλάκης έδωσε και δίνει έμφαση – κάτι που απέδειξε και κατά τις πρόσφατες πυρκαγιές – στην ανάδειξη της σημασίας που έχει το κεφάλαιο- πρόληψη και ενίσχυση των υποδομών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της Κλιματικής Κρίσης.

«Η χώρα μας δεν έχει δημιουργήσει ένα πλαίσιο ισχυρής πρόληψης απέναντι σε φυσικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα όσο επεκτείνεται και κλιμακώνεται το φαινόμενο της κλιματικής κρίσης, τόσο πιο ευάλωτη να γίνεται. Η κρίσιμη λέξη είναι η ανθεκτικότητα. Πρέπει να προτεραιοποιήσουμε τις κρίσιμες υποδομές, να τις προστατεύσουμε και να προστατεύσουμε και τους πολίτες», υποστηρίζει ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος μιλώντας το πρωί στο Mega άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και επέμεινε στην ανάγκη, το κράτος με προληπτικό σχέδιο να προστατεύει τις κρίσιμες υποδομές και να επενδύει σε ενεργειακά δίκτυα, δίκτυα μεταφορών και νοσοκομεία.

Απευθυνόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου ανέβασε περαιτέρω τους αντιπολιτευτικούς τόνους διαπιστώνοντας καταρχάς ότι «έχουμε μια κυβέρνηση αυξημένης αλαζονείας και ελάχιστης αποτελεσματικότητας». Μάλιστα πρόβλεψε ότι: «Αν δεν ξεκαβαλήσουν γρήγορα το καλάμι για να αντιμετωπίσουμε σοβαρά τις μεγάλες προκλήσεις στην οικονομία, στην πολιτική προστασία, στην ασφάλεια και αν σε ό,τι λέμε η απάντηση είναι “δεν ξέρετε τι λέτε”, όπως έλεγε ο κ. Μητσοτάκης, ή “41%”, γρήγορα θα έχουμε χειρότερα αποτελέσματα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιθετική ρητορική ακολουθεί και ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας αναφερόμενος στην αντιπλημμυρική προστασία της πρωτεύουσας. Με ανάρτησή του στο twitter επισημαίνει ότι η νυν δημοτική αρχή είχε από το 2019, πάρει έγκριση για την εκπόνηση μελέτης αντιπλημμυρικής θωράκισης του αστικού ιστού, αλλά δεν την έχει προχωρήσει. «Ούτε ο Δήμος Αθηναίων ούτε η Περιφέρεια. Οτιδήποτε άλλο είναι για το Θεαθήναι», δηλώνει ο κ. Δούκας, εξαπολύοντας πυρά τόσο προς τον Κώστα Μπακογιάννη όσο και στον απερχόμενο περιφερειάρχη, Γιώργο Πατούλη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.