ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στις 11:00 στην ΠτΔ Α.Σακελλαροπούλου ο Κ.Μητσοτάκης για την προκήρυξη των εκλογών – Διαλύεται η Βουλή

Θα επικαλεστεί λόγους «οικονομικής σταθερότητας»

Στις 11:00 στην ΠτΔ Α.Σακελλαροπούλου ο Κ.Μητσοτάκης για την προκήρυξη των εκλογών – Διαλύεται η Βουλή

Την διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών θα ανακοινώσει σήμερα κατά την επίσκεψή του (στις 11:00 το πρωί) στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νωρίτερα, όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου θα υπογράψουν διά της περιφοράς τη σχετική Πράξη του οργάνου.

Αμέσως μετά είναι προγραμματισμένη η μετάδοση δήλωσης του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην οποία θα υπογραμμίζει πως «η ανάγκη για διατήρηση των θετικών ρυθμών ανάπτυξης και για οικονομική σταθερότητα, αλλά και το ζητούμενο της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας επιβάλλουν τον σχηματισμό ισχυρής κυβέρνησης με νωπή λαϊκή εντολή».

Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα αναμένεται να θυροκολληθεί στη Βουλή αργότερα το απόγευμα.

Βέβαια, ο πρωθυπουργός θα αποφύγει να εξηγήσει την πραγματική του ατζέντα για την επόμενη ημέρα των εκλογών (πρώτων και δεύτερων) στην περίπτωση βέβαια που ακόμα θα μπορεί να ηγείται ενός κυβερνητικού σχήματος (αρκετά αμφισβητήσιμο αυτό), που είναι ο διαμοιρασμός του Αιγαίου με την Τουρκία με συμφωνία τύπου «Πρέσπες του Αιγαίου».

Πριν μερικές ημέρες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» δήλωσε ότι «Στο Δικαστήριο της Χάγης με την Τουρκία θα πάμε μόνο για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο»!

Η επίσημη θέση της Ελλάδας, όπως αναγράφεται ακόμα και σήμερα στην σχετική σελίδα του υπουργείου εξωτερικών, ξεκαθαρίζει ότι η μόνη διαφορά μας με την Τουρκία είναι ο καθορισμός της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας και μόνο. Τίποτε άλλο.

Η Ελλάδα όπως έχει γίνει σαφές από το 2015, ΔΕΝ αναγνωρίζει δικαιοδοσία του δικαστηρίου της Χάγης αναφορικά με την εθνική της κυριαρχία, μέρος της οποίας είναι και οι θαλάσσιες ζώνες, καθώς περιλαμβάνουν την αιγιαλίτιδα ζώνη, δηλαδή τα χωρικά ύδατα, τα οποία θεωρούνται εθνικό έδαφος.

Συνεπώς, προαναγγέλλει κάτι ο Κ.Μητσοτάκης; Διαπραγμάτευση για παραχώρηση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.