Ν.Ηλιόπουλος για κατώτατο μισθό: «Κοροϊδία και προσβολή η αύξηση των 52 λεπτών»

Ν.Ηλιόπουλος για κατώτατο μισθό: «Κοροϊδία και προσβολή η αύξηση των 52 λεπτών»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, άσκησε δριμεία κριτική στην «κοροϊδία εκ μέρους της κυβέρνησης Μητσοτάκη», ύστερα από την αύξηση των 52 λεπτών στον κατώτατο μισθό που ανακοινώθηκε χθες.

“Ή ο πρωθυπουργός μας κοροϊδεύει ή η ίδια η κυβέρνηση δεν πιστεύει στον προϋπολογισμό που ψήφισε και το μεσοπρόθεσμο που ενέκρινε, που προβλέπουν 3,5-3,6% ανάπτυξη.

Αλλιώς δεν εξηγείται η αύξηση των 52 λεπτών που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ προεκλογικά είχε υποσχεθεί αύξηση διπλάσια της ανάπτυξης. Θα έπρεπε δηλαδή να έχει ανέλθει στο 7% η αύξηση των μισθών”, εξήγησε ο Νάσος Ηλιόπουλος

Ο Ν. Ηλιόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: “Αν είχε δοθεί μια σοβαρή αύξηση στον κατώτατο μισθό η κατάσταση θα ήταν καλύτερη στην οικονομία. Όταν το 2012 ο κατώτατος μειώθηκε 23% και για τους κάτω των 25 κατά 32%, και έτσι καταγράψαμε τη χειρότερη ύφεση και ανεργία.

​​​​​​​Όταν το 2018 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκε ο κατώτατος και καταργήθηκε ο υποκατώτατος μισθός, οι εργαζόμενοι είδαν συν ένα μισθό το χρόνο. Αυξήθηκε έτσι και η κατανάλωση, αφού η ελληνική οικονομία εξαρτάται από την εσωτερική κατανάλωση, και η οικονομία ενισχύθηκε”.

Ακόμη, κατηγόρησε τη ΝΔ πως “έχει νομιμοποιήσει την απλήρωτη εργασία και τις απολύσεις”, και πως “η αύξηση των 52 λεπτών έχει ήδη χαθεί για τους εργαζομένους λόγω των αυξήσεων σε ρεύμα και βασικά αγαθά, όπως τα τρόφιμα”.

​​​​​​​“Όταν βέβαια η κυβέρνηση θέλει να δίνει αυξήσεις μπορεί. Χαρακτηριστικά ο CEO της ΔΕΗ παίρνει μισθό 300 χιλ. ευρώ το χρόνο, με άνω του 300% αύξηση, όταν όλοι οι υπόλοιποι πληρώνουμε 16% αύξηση στο ρεύμα.”, συνέχισε υπογραμμίζοντας πως “έχουμε μία βαλκανικού τύπου αγορά εργασίας και η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει τα πάντα για να μας διατηρήσει εκεί”.

​​​​​​​“Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της ΕΕ που ο κατώτατος μισθός είναι χαμηλότερος σε σχέση με το 2010. Η αύξηση στον κατώτατο μισθό και η διαγραφή μέρους του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας, με ρύθμιση του υπολοίπου, είναι δύο βασικές οικονομικές λύσεις για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της πανδημίας”, επισήμανε.

Όσον αφορά στη διαχείριση της πανδημίας και συγκεκριμένα του τουρισμού, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είπε: “Δεν υπήρξαν και δεν υπάρχουν έλεγχοι στα πλοία και στα λιμάνια, και αυτό εξηγεί την κατάσταση στη Μύκονο, που είχε 90% εμβολιασμένους και κατέληξε να οδηγηθεί σε τέτοια περιοριστικά μέτρα.

​​​​​​​Δεν υπάρχουν επαρκείς χώροι καραντίνας στα νησιά και δεν έχουν ενισχυθεί οι δομές πρωτοβάθμιας υγείας, ενόσω μάλιστα συζητάμε για κλείσιμο κλινικών και νοσοκομείων! Κάποιος πρέπει να πάρει την ευθύνη επιτέλους. Δεν γίνεται σε αυτή τη χώρα η ευθύνη να μετατίθεται συνέχεια στους πολίτες”.

​​​​​​​Και συμπλήρωσε: “Όταν είχε ξεκινήσει η πανδημία ο ΠΟΥ είχε θέσει ως βασικό κανόνα για να αντιμετωπιστεί η κρίση τη διαφάνεια, αλλά η κυβέρνηση της ΝΔ έχει φροντίσει πολύ καλά να διαρραγεί η εμπιστοσύνη με την κοινωνία”.

Μάλιστα, ο Ν. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στις αποκαλύψεις για τις “τουλάχιστον δύο παρανομίες στο πόθεν έσχες του πρωθυπουργού που βεβαιώνονται από επίσημα έγγραφα του γαλλικού ΓΕΜΗ, του γαλλικού κράτους”, ενώ δυστυχώς “υπάρχει μια ένοχη σιωπή γύρω από το ζήτημα”.

Για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει μια “αυστηρή ισορροπία ανάμεσα στα κίνητρα και τα αντικίνητρα που θα δοθούν“.

​​​​​​​“Δεν δεχόμαστε την απόλυση, την αναστολή εργασίας και την περικοπή μισθών ως αντικίνητρα. Για εμάς αποτελεσματικό αντικίνητρο είναι η υποχρέωση των εργαζομένων που δεν έχουν εμβολιαστεί σε καθημερινή προσέλευση νωρίτερα στο χώρο εργασίας τους, στον οποίο θα μπορούν να εισέρχονται μόνο αν το τεστ τους βγει αρνητικό. Οι αναστολές της εργασίας ως ποινή σαμποτάρουν την όλη προσπάθεια να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί”, εξήγησε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.