ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πρόβα συγκυβέρνησης από Α.Τσίπρα: Εμφανίζεται «μητσοτακικότερος» του Μητσοτάκη & ζητεί μαζικό εμβολιασμό «εδώ και τώρα»

Να μπαίνουν μόνο με rapid test στις εκκλησίες οι ανεμβολίαστοι θέλει ο Α.Τσίπρας

Πρόβα συγκυβέρνησης από Α.Τσίπρα: Εμφανίζεται «μητσοτακικότερος» του Μητσοτάκη & ζητεί μαζικό εμβολιασμό «εδώ και τώρα»

Ο ΣΥΡΙΖΑ ευθυγραμμίστηκε πλήρως με την κυβέρνηση και μάλιστα προσπαθεί να την υπερκεράσει σε ότι αφορά την κρίσιμη πολιτική των εμβολιασμών ζητώντας καθολικούς εμβολιασμούς, αλλά και να μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι στις εκκλησίες.

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καταθέτει σήμερα «τροπολογία για την επέκταση του μέτρου που αφορά την επίδειξη τεστ για την είσοδο ανεμβολίαστων πολιτών και στους χώρους θρησκευτικής λατρείας».

Ουσιαστικά οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα είναι συνέχεια των όσων έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Σάββατο, όταν και ζήτησε να παρθούν έκτακτα μέτρα από επιστήμονες… «κοινής αποδοχής», προετοιμάζοντας με αυτόν τον τρόπο μια γενική συγκυβέρνηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ξεκάθαρο ότι ετοιμάζεται να συγκυβερνήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν γίνουν εκλογές και γι’ αυτό ευθυγραμμίζεται πλήρως με την κυβερνητική πολιτική στο θέμα του εμβολιασμού.

Από εκεί και πέρα ο Τσίπρας άσκησε κριτική στον Κ.Μητσοτάκη περισσότερο για να δείξει την ανάγκη να παίρνονται οι αποφάσεις από κοινού τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Πλεύρη – Γεωργιάδη, είναι πλέον φανερό ότι ούτε μπορεί αλλά ούτε και θέλει να διαχειριστεί την πανδημία με σοβαρότητα και υπευθυνότητα».

«Η χώρα οδηγείται σε νέα εκατόμβη νεκρών. Και η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον κ. Μητσοτάκη», σημειώνει.

«Αν δεν μπορεί να αναλάβει το πολιτικό κόστος για δύσκολες αποφάσεις, επαναφέρω την πρότασή μου: να ορίσουμε μια ολιγομελή επιτροπή από υψηλού κύρους επιστήμονες να μας υποδείξουν τα ενδεδειγμένα μέτρα και να τα αποδεχθούμε όλοι», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας, δείχνοντας ξανά ότι επιθυμεί την συγκυβέρνηση.

Τέλος, στρέφοντας ξανά τα βέλη του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, καταλήγει: «την ώρα που όλοι μετράμε κρούσματα και νεκρούς, είναι αδιανόητο αυτός να μετράει ψήφους».

Ο Α.Τσίπρας βρήκε σύμμαχο και στο πρόσωπο του καθηγητή Αιματολογίας στην Ιατρική σχολή της Σορβόννης Γρηγόρη Γεροτζιάφα, ο οποίος δεν είναι διόλου απίθανο να είναι ένας από τους επιστήμονες «κοινής αποδοχής».

Ο Γ.Γεροτζιάφας σε ανάρτηση του αναφέρει ότι η «αριστερά πρέπει να διεκδικήσει τον μαζικό καθολικό εμβολιασμό».

«Επειδή το δράμα θα συνεχιστεί για πολύ καιρό ακόμη, σήμερα πρέπει να ξεκινήσεις συντονισμένη δράση από τις οργανωμένες Αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις για να σωθεί ο εργαζόμενος Λαός» επισημαίνει ο καθηγητής, προσθέτοντας ότι «οι δραματικές συνέπειες της νόσου COVID-19 έχουν ταξικό πρόσημο». «Εδώ και 12 μήνες σχεδόν μονότονα λέω και γράφω ότι χρειάζεται εξαιρετικά μεγάλη προσοχή στην αντιμετώπιση της πανδημίας στις λαϊκές γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης», υπενθυμίζει.

Ως καθήκοντα για την Αριστερά «για να μπορέσουμε να εκπροσωπήσουμε αύριο αυτό τον Λαό», αναφέρει την διαφώτιση των πολιτών με προκηρύξεις και παρεμβάσεις σε δημόσιους χώρους και πόρτα-πόρτα με το μήνυμα «ο εμβολιασμός είναι ασφαλής και ελαττώνει τον κίνδυνο σοβαρής ασθένειας», την ενημέρωση των κατοίκων των λαϊκών γειτονιών για τα συμπτώματα του COVID-19 και τον κίνδυνο για την υγεία και την ζωής με το μήνυμα «αν παρουσιάσεις τα συμπτώματα πήγαινε γρήγορα στον πλησιέστερο γιατρό της γειτονιάς. Αυτός σήμερα ξέρει τι πρέπει να κάνει και αν δεν ξέρει μπορεί να ρωτήσει συναδέλφους του».

Επίσης προτείνει την οργάνωση στην γειτονιά δικτύων βοήθειας για ηλικιωμένους και χρονίως πάσχοντες για να μην κυκλοφορούν για τις βασικές ανάγκες τους και εκτίθενται σε περιοχές με υψηλό ιικό φορτίο.

«Στην νέα επείγουσα κατάσταση που διαμορφώνεται στην Θεσσαλονίκη και σύντομα στην Αθήνα δεν έχουμε χρόνο για βαθιές αναλύσεις, φιλοσοφίες και συγκρούσεις. Χρειάζεται δράση. “Ο καθείς και το όπλο του είπε”», προειδοποιεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μαζικός καθολικός εμβολιασμός κατά προτεραιότητα στις λαϊκές γειτονιές των πόλεων – Διαφώτιση των πολιτών με προκηρύξεις και παρεμβάσεις σε δημόσιους χώρους και πόρτα-πόρτα. Με ένα μήνυμα: ο εμβολιασμός είναι ασφαλής και ελαττώνει τον κίνδυνο σοβαρής ασθένειας», είναι το μήνυμα του Γ.Γεροτζιάφα που φαίνεται πως βρίσκει απόλυτα σύμφωνα τον Α.Τσίπρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.