ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Νίκος Φίλης: «Οι συντάξεις και το αφορολόγητο θα κρίνουν τις πολιτικές εξελίξεις»

Νίκος Φίλης: «Οι συντάξεις και το αφορολόγητο θα κρίνουν τις πολιτικές εξελίξεις»

Οι συντάξεις και το αφορολόγητο θα κρίνουν τις πολιτικές εξελίξεις, δηλώνει σε συνέντευξή του, ο πρώην υπουργός, Νίκος Φίλης

Η νέα παρέμβαση του κ. Φίλη σε ραδιοφωνικό σταθμό έρχεται τη στιγμή που κορυφώνονται τα σενάρια για εκλογές αλλά και η συζήτηση για το εάν τελικά θα ισχύσουν οι μειώσεις στις συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου του 2019.

«Είναι λάθος η συζήτηση τώρα για εκλογές. Η συζήτηση τώρα είναι τί μπορούμε να κερδίσουμε. Το άλλο είναι απροσανατολισμός» τόνισε ο πρώην υπουργός ζητώντας να μην εφαρμοστούν από τώρα η μείωση συντάξεων και το αφορολόγητο αλλά να μπουν στη διαπραγμάτευση, της οποίας η έκβαση, όπως δήλωσε, είναι αυτή που θα κρίνει τις πολιτικές εξελίξεις.

Ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι πέρυσι η κυβέρνηση δέχθηκε εκβιασμό από το ΔΝΤ και αναγκάστηκε να προνομοθετήσει το «ψαλίδι» σε συντάξεις και αφορολόγητο, που ήταν απαιτήσεις εκτός της συμφωνίας του 2015, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Από το θέμα του χρέους κρίνονται πολλά θέματα. Πρέπει να τεθεί στη συζήτηση. Τι λέει η αντιπολίτευση; Αν συμφωνούμε ότι δεν είναι βιώσιμο, πρέπει να βρούμε κοινή στάση, τί ζητάμε για το χρέος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.