Οι συντάξεις και το αφορολόγητο θα κρίνουν τις πολιτικές εξελίξεις, δηλώνει σε συνέντευξή του, ο πρώην υπουργός, Νίκος Φίλης

Η νέα παρέμβαση του κ. Φίλη σε ραδιοφωνικό σταθμό έρχεται τη στιγμή που κορυφώνονται τα σενάρια για εκλογές αλλά και η συζήτηση για το εάν τελικά θα ισχύσουν οι μειώσεις στις συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου του 2019.

«Είναι λάθος η συζήτηση τώρα για εκλογές. Η συζήτηση τώρα είναι τί μπορούμε να κερδίσουμε. Το άλλο είναι απροσανατολισμός» τόνισε ο πρώην υπουργός ζητώντας να μην εφαρμοστούν από τώρα η μείωση συντάξεων και το αφορολόγητο αλλά να μπουν στη διαπραγμάτευση, της οποίας η έκβαση, όπως δήλωσε, είναι αυτή που θα κρίνει τις πολιτικές εξελίξεις.

Ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι πέρυσι η κυβέρνηση δέχθηκε εκβιασμό από το ΔΝΤ και αναγκάστηκε να προνομοθετήσει το «ψαλίδι» σε συντάξεις και αφορολόγητο, που ήταν απαιτήσεις εκτός της συμφωνίας του 2015, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Από το θέμα του χρέους κρίνονται πολλά θέματα. Πρέπει να τεθεί στη συζήτηση. Τι λέει η αντιπολίτευση; Αν συμφωνούμε ότι δεν είναι βιώσιμο, πρέπει να βρούμε κοινή στάση, τί ζητάμε για το χρέος», ανέφερε χαρακτηριστικά.