Το χαρακτήρα του «νταή» της κυβέρνησης, ο οποίος απαντά με φωνές, απειλές, αναρτήσεις, πάντα σε «μπρουτάλ» ύφος και χωρίς «τακτ» υιοθέτησε από την αρχή της καριέρας του στο υπουργείο Υγείας, ως αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης.

Για να μιλάμε όμως με στοιχεία, αξίζει να δούμε τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές ύβρεως και παραληρήματος του Παύλου Πολάκη, που συνθέτουν το χαρακτήρα που υπηρετεί πιστά μέχρι σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας…

Το πρώτο «ξέσπασμα» σημειώθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2015 όταν σημειώθηκε ένταση ανάμεσα στον Π. Πολάκη και δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για το πόρισμα των Επιθεωρητών Υγείας για τις επικοινωνιακές καμπάνιες που υλοποίησε το ΚΕΕΛΠΝΟ, κατά την περίοδο 2012 – 2014. Τότε δημοσιογράφος αποκάλεσε «σκύλο» τον αναπληρωτή υπουργό, ο οποίος του απάντησε: «τα μαντρόσκυλα, τα οποία έχει εξαπολύσει η διαπλοκή για να μπλοκάρει αυτό που γίνεται, δεν μας σταματάει. Το κατάλαβες; Δεν μας σταματάει».

">

Η συνέντευξη τότε είχε ξεκινήσει με ένταση λόγω της διαρροής του πορίσματος σε συγκεκριμένο περιοδικό. Η ένταση ξεκίνησε όταν δημοσιογράφοι έθεταν ερωτήσεις στον υπουργό Υγείας Ανδρέας Ξάνθος την ώρα που αυτός μιλούσε παρουσιάζοντας στοιχεία του πορίσματος.

Ο κ. Πολάκης πήρε το λόγο ζητώντας από τους δημοσιογράφους να μην παρεμβαίνουν μέχρι να τελειώσει ο κ. Ξάνθος και να κάνουν τις ερωτήσεις τους στη συνέχεια.

«Γιατί πετάγεσαι;» είπε σε δημοσιογράφο, ενώ ο υπουργός Υγείας συμπλήρωσε: «πραγματικά δηλαδή, αφήστε με…», με τον εξής διάλογο να ακολουθεί:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καλά, μη μας δείρετε.

ΠΟΛΑΚΗΣ: Δεν δέρνω κανένα. Και μη το γυρίσουμε εκεί γιατί από την αρχή ήρθατε με ένα στυλ λες και φταίμε εμείς που το βρήκε ο Βαξεβάνης, ας πούμε. Χαμηλά λίγο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πάντως δεν φταίμε εμείς. Ποιος φταίει;

ΠΟΛΑΚΗΣ: Όχι εμείς πάντως. Το είπα, το είπα από την αρχή. Χαμηλά λίγο τώρα.

ΠΟΛΑΚΗΣ: Εσύ γιατί πετάγεσαι συνέχεια, από την αρχή που μπήκες

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εσύ φωνάζεις από τη στιγμή που μπήκες. Να με σέβεσαι για να σε σέβομαι. Ανθρώπους που δεν με σέβονται δεν τους σέβομαι.

ΠΟΛΑΚΗΣ: Άμα το πας έτσι ούτε εγώ σε σέβομαι. Κόβεις τον υπουργό την ώρα που μιλάει

ΞΑΝΘΟΣ: Να μιλήσουμε λίγο; Να μιλήσουμε; Σας παρακαλώ πάρα πολύ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ, συγνώμη. Ζητώ συγνώμη.

ΞΑΝΘΟΣ: Χαίρομαι που ζητάτε συγνώμη. Γιατί πολιτικές μπαρούφες δεν λέω.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ζητώ συγγνώμη. Πραγματικά θεωρώ ότι μπορούμε να μιλήσουμε, αρκεί να πάρετε το σκυλί που φωνάζει από δίπλα σας….

ΞΑΝΘΟΣ: Τώρα έτσι δεν συζητάμε. Δεν συζητάμε. Σας παρακαλώ πάρα πολύ.

ΠΟΛΑΚΗΣ: Λοιπόν, τα μαντρόσκυλα, τα οποία έχει εξαπολύσει η διαπλοκή για να μπλοκάρει αυτό που γίνεται, δεν μας σταματάει. Το κατάλαβες; Δεν μας σταματάει.

ΞΑΝΘΟΣ: Μπορώ να απαντήσω; Σας παρακαλώ. Εντάξει υπάρχει ένταση, λίγο να ηρεμήσουμε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ, να μην κάνουμε συνεντεύξεις να μην τσαντίζεστε…

ΠΟΛΑΚΗΣ: Και ποιος σου είπε ότι τσαντίζομαι; Έτσι είναι το στυλ μου.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το στυλ σας στην Κρήτη, όχι εδώ.

ΠΟΛΑΚΗΣ: Δεν θα μου υποδείξεις εσύ…

Στις 14/4/2016 στο ίδιο ύφος ο Π. Πολάκης επιχείρησε νέα επίθεση στο δημοσιογράφο με τον οποίο είχε την παραπάνω αντιπαράθεση αλλά και σε ΜΜΕ, αυτή τη φορά από το βήμα εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ, στο Μαρούσι, λέγοντας τα κανάλια έκοψαν επίτηδες τις σκηνές που ο δημοσιογράφος μίλησε για «πολιτικές μπαρούφες» και αποκάλεσε τον ίδιο «σκύλο», για να προσθέσει ότι τα «βοθροκάναλα της διαπλοκής» ξεκίνησαν να μεταδίδουν από τη δική του αντίδραση και μετά, ενώ έκλεισε με το μνημειώδες: «Έπρεπε να σηκωθώ επάνω και να πάει τρία μέτρα κάτω από τη γη, αλλά κράτησα την ψυχραιμία μου και του είπα αυτά που έπρεπε να του πω».