ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

«Πυρά» Ν.Φίλη σε Ν.Κεραμέως: «Αντί να ανακαλέσει βγήκε με περίσσιο θάρρος και είπε γραφικότητες»

«Πυρά» Ν.Φίλη σε Ν.Κεραμέως: «Αντί να ανακαλέσει βγήκε με περίσσιο θάρρος και είπε γραφικότητες»

Επίθεση στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, έκανε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, σε συνέντευξή του.

Κατηγόρησε ταυτόχρονα την κυβέρνηση για «πολιτικούς τυχοδιωκτισμούς με τρόπο κυνικό και αδίστακτο, παίζοντας παιχνίδια στις πλάτες των μαθητών και των καθηγητών».

Εκφράζοντας την αντίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στο ζήτημα της «ζωντανής μετάδοσης» των μαθημάτων, καλεί τον πρωθυπουργό «να παρέμβει και να ανακαλέσει στην τάξη την υπουργό Παιδείας, μέσω βιντεοκλήσης έστω». Παραπέμπει στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και σχολιάζει ότι η κ. Κεραμέως «αντί να αναστείλει έστω την απόφασή της, προτίμησε με περίσσιο θράσος, να ανέβει στο βήμα της Βουλής και να επιδοθεί αμετανόητη σε λεονταρισμούς ότι δεν θα κάνει πίσω και άλλες γραφικότητες». «Δηλαδή, τι ακριβώς εννοεί; Μήπως, ότι χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Αρχής επί μελέτης αντικτύπου, θα υποχρεώσει παρανόμως εκπαιδευτικούς και μαθητές να εκτεθούν σε κοινή θέα στη σχολική αίθουσα;», προσθέτει.

Ο κ. Φίλης χαρακτηρίζει «άφρονα» την απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία και μάλιστα για λίγες ημέρες και εκφράζει την έντονη αντίθεση του και με το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί, κάνοντας λόγο για «μνημείο αντιπαιδαγωγικών ρυθμίσεων και επαναφοράς του ρολογιού της εκπαίδευσης πίσω στο 2012-14».

Αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις εκτίμησε ότι δημιουργούνται και θα επιταχύνονται την επόμενη περίοδο «οι ρωγμές μέσα στην κοινωνία», για να υποστηρίξει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να επικεντρωθεί στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα και να εκφράσει πολιτικά αυτές τις τομές στην κοινωνία». Σημειώνει πως «αν αυτό το κάνουμε με συνέπεια και προσήλωση στο στόχο, είναι βέβαιο ότι αυτές οι ρωγμές θα γίνουν μεγάλα ρήγματα ανάμεσα στην κοινωνική πλειοψηφία και την κυβερνητική πολιτική και τότε θα δείτε πώς θα ανατραπεί η δημοσκοπική εικόνα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως «ο λαϊκισμός έχει πολλά και διαφορετικά πρόσωπα», τονίζοντας ότι «διατρέχει οριζοντίως το πολιτικό σύστημα». Μεταξύ άλλων σημειώνει ότι «χρειαζόμαστε, λοιπόν, όχι ένα κόμμα κλειστό και περιχαρακωμένο, αλλά ένα κόμμα ευρύχωρο και ανοιχτό στην κοινωνία και στους πολίτες με ένα συνεκτικό πολιτικό και προγραμματικό πλαίσιο και μια περιεκτική- γιατί όχι;- «εγκάρδια συνεννόηση», στην κορυφή και στη βάση του κόμματος και της προοδευτικής συμμαχίας που θέλουμε να οικοδομήσουμε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.