ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Α. Τσίπρας για Novartis: «Φιάσκο η προανακριτική για Παπαγγελόπουλο»

Α. Τσίπρας για Novartis: «Φιάσκο η  προανακριτική για Παπαγγελόπουλο»

Για προειλημμένη απόφαση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής που συζητά τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Για 2η φορα στην ιστορία κοινοβουλίου βιώνουμε την εικόνα των άδειων κυβερνητικών εδράνων. Η πρώτη φορά πριν απο 7 μήνες κατά την συζήτηση για την συγκρότηση της προανακριτικής. Σήμερα για μια ακόμα φορά σε μια πρωτοφανή διαδικασία κατά την οποία για πρώτη φορά συζητείται διεύρυνση κατηγορητηρίου. Πριν απο 7 μήνες ο Μητσοτάκης και υπουργοί του αποφεύγοντας την συζήτηση έστειλε μήνυμα ατολμίας και υποκρισίας. Δεν είχε το θάρρος να σταθεί απέναντι σε ένα άτομο που με προυλημένη απόφαση στέλνουν στο απόσπασμα για να ακούσουν τα επιχειρήματά του.

«Είχα μιλήσει για τον πιο δειλό ρεβανσισμό στην πολιτική ιστορία. Εϊναι προφανές ότι το πρόβλημα του Μητσοτάκη δεν είναι ο Παπαγγελόπουλος αλλά εγώ προσωπικά και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην διαφθορά.

Τότε, είχα καταγγείλει ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορούσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Σήμερα απουσιάζει και πάλι. Καταλαβαίνουμε γιατί απουσίαζε και τότε και σήμερα.

Αναγκάζεται να κάνει το χατίρι στον κ. Σαμαρά, εγκλωβισμένος ανάμεσα στην παράδοση που έχει η παράταξή του να καταφεύγει στο ρεβανσισμό των ειδικών δικαστηρίων και στην παράδοση που έχει η οικογένειά του απέναντι στον κ. Σαμαρά.

Πόσες φορές, λοιπόν, να δηλώσει πολιτική υποταγή στους σχεδιασμούς της ακραίας συνιστώσας του κόμματός του; Δεν το αντέχει ούτε ο ίδιος.

Μάλιστα, μετά από όσα έχουν αποκαλυφθεί στην επιτροπή, δεν τον βλέπω να εμφανίζεται ξανά και να μιλάει για το θέμα στη Βουλή. Δεν ξέρω αν είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο απο συστάσεως ελληνικού κράτους. Σίγουρα όμως είναι το «μεγαλύτερο φιάσκο προανακριτικής επιτροπής από συστάσεως του ελληνικού κράτους».

Στη προειλημμένη απόφαση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, να προχωρήσει στον πιο χυδαίο αντιπερισπασμό στη σύγχρονη πολιτική ιστορία, από ότι φαίνεται, προέκυψαν κάποιες μικρές δυσκολίες. Δεν προκύπτει κατηγορία και καμία αιτία παραπομπής σε ότι αφορά τον πυρήνα της επιχείρησης του αντιπερισπασμού.

Δηλαδή τη μετατροπή του σκανδάλου σε σκευωρία. Και επειδή όταν η πραγματικότητα και η αλήθεια, δεν σας βοηθά, τόσο το χειρότερο για τη πραγματικότητα και την αλήθεια.

Αποφασίσατε να μη κολλήσετε σε αυτές τις μικρές λεπτομέρειες. Αφού βρήκατε τον κατηγορούμενο, δε θα κολλήσετε στην έλλειψη κατηγορητηρίου.

Θα το κατασκευάσετε. Θα το διευρύνετε με μια πρωτοφανή διαδικασία και θα το κατασκευάσετε Και αυτό κάνετε σήμερα. Μόνο που από μόνη της η επιλογή σας να υποβληθεί πρόταση διεύρυνσης του κατηγορητηρίου, αυταπόδεικτα σηματοδοτεί τη χρεοκοπία της ρητορικής σας περί δήθεν σκευωρίας στην υπόθεση ΝΟΒΑΡΤΙΣ.

Σας είχα προειδοποιήσει πως ό,τι και να κάνετε, δε μπορείτε να παραγράψετε το «σκάνδαλο Νοβάρτις» απο την συνείδηση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού. Γιατί είναι υπαρκτό∙ Γιατί είναι πανθομολογούμενο από κάθε πολιτική πτέρυγα, σε ανύποπτο χρόνο και κυρίως γιατί είναι ορατό σε όλη την ελληνική κοινωνία.

Και οι πολιτικοί υπεύθυνοι του σκανδάλου είναι επίσης γνωστοί και για κάποιους εξ αυτών εξακολουθεί η εναντίον τους έρευνα από την ποινική δικαιοσύνη, παρά την επιχείρηση τρομοκράτησης των δικαστών.

Για αυτό και όσο παρατήρησα και άκουσα τις τοποθετήσεις των βουλευτών της πλειοψηφίας παρατήρησα μια ένοχη σιωπή.

Και η σιωπή σας αυτή είναι από μόνη της, απόδειξη της ενοχής σας για την υπόθεση Νοβάρτις. Η προανακριτική επιτροπή που στήσατε, παρά τις μεθοδεύσεις σας, να αποκλείσετε δυο μέλη της μειοψηφίας, κίνηση πρωτοφανής στα κοινοβουλευτικά χρονικά, να τρομοκρατήσετε ανεπιτυχώς τους προστατευόμενους μάρτυρες, να απευθύνετε προσκλητήριο πολιτικού ρεβανσισμού σε οποιονδήποτε πρόθυμο να συνδράμει με ή χωρίς ανταλλάγματα, στο σχεδιασμό σας,

Παρόλα όσα επιχειρήσατε, το μόνο που ανέδειξε ήταν τη χρεοκοπία του βασικού σας αφηγήματος, ότι η ΝΟΒΑΡΤΙΣ δεν ήταν σκάνδαλο αλλά σκευωρία.

Λυπάμαι που θα σας το πω, αλλά η ιστορία έτσι όπως επαναλαμβάνεται, με τη σημερινή πρωτοβουλία σας,θα είναι στο τέλος πολύ σκληρή μαζί σας.

Θα είναι και τραγωδία και φάρσα. Τραγωδία θα είναι οι δικονομικοί και πολιτικοί χειρισμοί σας και φάρσα τα πενιχρά αποτελέσματά τους.

Μια φάρσα που η κοινωνία την παρακολουθεί την ώρα που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μεγάλα προβλήματα και μεγάλες νέες προκλήσεις.

Συνειδητά σήμερα δεν θα ασχοληθώ με τις λεπτομέρειες των καταθέσεων των μαρτύρων και κυρίως των δικαστικών λειτουργών που εξετάσθηκαν.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος αποδόμησε μια προς μια τις εις βάρος του καταθέσεις. Ούτε θα μιλήσω ξανά για την ουσία του μεγάλου σκανδάλου ΝΟΒΑΡΤΙΣ, που σήμερα προκειμένου να συγκαλύψετε, ενοχοποιείτε αυτούς που το ανέδειξαν.

Άλλωστε όπως προείπα η δική σας ένοχη σιωπή σήμερα, για την ουσία του σκανδάλου είναι αρκετή.

Υπάρχει όμως και μια ακόμη ένοχη σιωπή.

Σε όλη αυτή την διαδικασία δεν λέτε κουβέντα για όσα κατέθεσε στην προανακριτική η τέως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, η κα Δημητρίου. Για το πώς, με το θεσμικό της κύρος και την επιστημονική της επάρκεια, έριξε φως σε όλα όσα είχαν συμβεί στη θητεία της. Στις συκοφαντίες και στις κατασκευασμένες διαστρεβλώσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η τέως εισαγγελέας που αποδεικνύει ότι σε αυτό το τόπο υπάρχουν δικαστές που τιμούν το λειτούργημά τους και τη δικαιοσύνη. Μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες. Πολλές φορές βαδίζοντας ένα δρόμο μοναχικό. Αλλά πάντα, βαδίζοντάς τον, με πυξίδα τις αξίες τους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.