ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Α.Χαρίτσης: «Η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει με την απαιτούμενη σοβαρότητα την επιθετικότητα της Τουρκίας» (βίντεο)

Α.Χαρίτσης: «Η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει με την απαιτούμενη σοβαρότητα την επιθετικότητα της Τουρκίας» (βίντεο)

Ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, σχολιάζοντας τις διαμαρτυρίες γιατρών και νοσηλευτών έξω από το Νοσοκομείο Σωτηρία, διεμήνυσε πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει να ολοκληρώσει τις διαδικασίες πρόσληψης μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που είχε δρομολογήσει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α και ακόμη εκκρεμούν, όπως ζητήσαμε επανειλημμένα από την πρώτη στιγμή».

«Σε πολύ δύσκολες συνθήκες λόγω μνημονίου και όχι λόγω κάποιας πανδημίας, αλλά επειδή ήταν πολιτική μας επιλογή, στηρίξαμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με προσλήψεις μόνιμου και έκτακτου προσωπικού και αύξηση της χρηματοδότησης του υπουργείου Υγείας» τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης, θυμίζοντας ότι την περίοδο 2015-2019 «19.500 γιατροί και νοσηλευτές μπήκαν στο σύστημα υγείας. Σκεφτείτε πού θα βρισκόταν σήμερα το ΕΣΥ χωρίς αυτές τις προσλήψεις».

Στο πεδίο των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει με την απαιτούμενη σοβαρότητα τη συνεχώς αυξανόμενη επιθετικότητα της Τουρκίας», κάνοντας λόγο για «παλινωδίες, και διαφορετική γραμμή μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας».

​«Έχουμε μπαράζ πτήσεων τουρκικών αεροσκαφών πάνω από τα νησιά και τον Έβρο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλώνει ότι δεν υπάρχει ένταση», τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης, ενώ χαρακτήρισε «στρατηγικό λάθος της κυβέρνησης Μητσοτάκη τη σύνδεση του προσφυγικού με τα Ελληνοτουρκικά».

«Όταν μιλάμε για διπλωματικές πρωτοβουλίες μιλάμε για συγκεκριμένες ενέργειες, όπως αυτές που ανέλαβε η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α την περίοδο 2015-19» υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης, υπενθυμίζοντας πως «στη Σύνολο Κορυφής τον Ιούνιο του 2019 πετύχαμε μαζί με την Κύπρο να περιληφθεί στο κείμενο της απόφασης η δυνατότητα να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία σε περίπτωση παραβίασης του διεθνούς δικαίου».

​Μια δυνατότητα που «ποτέ δεν ενεργοποίησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.