ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αλέξης Τσίπρας κατά της κυβέρνησης: «Πολιτική σκοπιμότητα, απανωτά λάθη και αλλοπρόσαλλη πολιτική»

Αλέξης Τσίπρας κατά της κυβέρνησης: «Πολιτική σκοπιμότητα, απανωτά λάθη και αλλοπρόσαλλη πολιτική»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας καταλογίζει στην κυβέρνηση: «πολιτική σκοπιμότητα», απανωτά λάθη και «αλλοπρόσαλλη πολιτική».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με ανάρτησή του στο Facebook, εξαπολύει δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, υπενθυμίζοντας πως όταν «είχαν ανακοινωθεί 71 νέα κρούσματα, η κυβέρνηση ανακοίνωνε μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας και μετακίνησης των πολιτών σε ολόκληρη την επικράτεια».

Στον αντίποδα, σήμερα –όπως καταγγέλλει– που τα κρούσματα είναι 40 παραπάνω, αυξάνουν την πληρότητα στα πλοία και ανοίγουν την κρουαζιέρα.

Αφού κάνει λόγο για «χυδαία» προσπάθεια της κυβέρνησης να «κεφαλοποιήσει πολιτικά» τη συλλογική προσπάθεια των πολιτών στη μάχη κατά του ιού, σημειώνει πως «αντί να πατήσουν πάνω στη συλλογική επιτυχία και να σχεδιάσουν με ασφάλεια τα επόμενα βήματα, πορεύτηκαν με μόνη πυξίδα την πολιτική σκοπιμότητα».

«Με τις πανηγυρικές εμφανίσεις τους και τη βιασύνη του πρόσκαιρου πολιτικού οφέλους, έσπευσαν να δημιουργήσουν εικόνα επίπλαστης επιστροφής στην κανονικότητα. Εξέπεμπαν διαρκώς μηνύματα αντιφατικά, που ανέτρεψαν το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και συλλογικής αναγκαιότητας για τη διατήρηση των μέτρων προστασίας. Ταυτόχρονα έκαναν ό,τι είναι δυνατόν για να μετατρέψουν την επιτυχία σε φιάσκο».

Αναφερόμενος στο άνοιγμα του τουρισμού δηλώνει πως η κυβέρνηση είχε στη διάθεσή της τρεις μήνες για να ανοίξει τα σύνορα με ασφάλεια, ωστόσο «άνοιξαν τα πάντα όπως να ‘ναι. Χωρίς σχέδιο, χωρίς αποτελεσματικά μέτρα προφύλαξης».

«Αντί να επιβάλουν για κάθε τουρίστα που έρχεται από όλες τις πύλες εισόδου, υποχρεωτικά αρνητικό τεστ 72 ωρών, όπως δηλαδή επέβαλαν μόνο στον Προμαχώνα, υιοθέτησαν τελικά διαφορετικά υγειονομικά πρωτόκολλα από πύλη εισόδου σε πύλη εισόδου. Έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο. Και ακόμη και σήμερα συνεχίζουν την αλλοπρόσαλλη πολιτική. Ενώ προχθές ανακοινώθηκαν 110 κρούσματα, σχεδόν 40 περισσότερα από όσα είχαμε την ημέρα που ανακοινώθηκε το lockdown, η κυβέρνηση αυξάνει τη πληρότητα των πλοίων από 65% σε 80% και ανοίγει την κρουαζιέρα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η εικόνα στα ΜΜΜ

«Xιλιάδες πολίτες αναγκάζονται να συνωστίζονται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αποτέλεσμα της μείωσης των δρομολογίων, ενώ συγχρόνως απειλούνται και με πρόστιμα. Μετά από όλα αυτά, το να εμφανίζεται με τη σκούρα μάσκα ο αρμόδιος υφυπουργός, για να κάνει ανακοινώσεις στους τηλεοπτικούς δέκτες, υπογραμμίζοντας ξανά και ξανά την ατομική ευθύνη, είναι τουλάχιστον προκλητικό».

Ο κ. Τσίπρας κάνει ακόμη λόγο για «τουλάχιστον ανήθικη επικοινωνιακή προσπάθεια συγκάλυψης των κυβερνητικών ευθυνών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Τα έκαναν όλα λάθος και ξαναγυρίσαμε στο σημείο μηδέν. Ας σταματήσουν τουλάχιστον να μας κουνάνε και το δάχτυλο» αναφέρει, καταλήγοντας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.