ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Π.Σκουρλέτης: «Tο σχέδιο Πισσαρίδη είναι ένα εκούσιο μνημόνιο χωρίς να είμαστε στα μνημόνια»

Π.Σκουρλέτης: «Tο σχέδιο Πισσαρίδη είναι ένα εκούσιο μνημόνιο χωρίς να είμαστε στα μνημόνια»

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης αναφέρθηκε στο σχέδιο της Επιτροπής Πισσαρίδη, το οποίο υποστήριξε πως είναι βγαλμένο από τη σκληρή μνημονιακή κληρονομιά

Είπε πως «το σχέδιο Πισσαρίδη είναι ένα εκούσιο μνημόνιο χωρίς να είμαστε στα μνημόνια», καθώς «βλέπουμε ξανά μια εμμονή νέων ιδιωτικοποιήσεων των Δικτύων της χώρας, τα μονοπωλιακά Δίκτυα -είτε αφορούν την ενέργεια είτε την ύδρευση-, λογικές περαιτέρω αποδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων, καταπάτησης των συλλογικών συμβάσεων με σκοπό να μειωθούν τα εισοδήματα του κόσμου της εργασίας». Σχολίασε συνεπώς πως «ό,τι είχε ξεχαστεί, εντός εισαγωγικών, από τα μνημόνια, επανέρχεται τώρα ως μια καινούργια πρόταση για το πώς θα βγει σύντομα η χώρα από την κρίση και την ύφεση».

Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε πως είναι αναγκαία η αποσαφήνιση των προϋποθέσεων αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Έθεσε το ερώτημα αν θα είναι χρήματα που θα είναι αναγκασμένη η Ελλάδα να τα αξιοποιήσει σε τομείς που αφορούν εξαγώγιμα προϊόντα και υπηρεσίες από τις ισχυρές οικονομίες του Βορρά και του κέντρου της Ευρώπης ή θα μπορέσει η χώρα με αυτά να παρέμβει στο μοντέλο της παραγωγικής διάρθρωσής της.

Χαρακτήρισε αντιφατική την πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στον κορωνοϊό και τόνισε ότι απαιτείται αξιόπιστη και αποτελεσματική πολιτική. Σημείωσε ότι «δεν έχουμε δει ένα συνολικότερο σχέδιο θωράκισης του δημόσιου συστήματος υγείας κι αν -ο μη γένοιτο- έχουμε αύξηση των κρουσμάτων από τον επόμενο μήνα, πολύ φοβάμαι ότι τότε θα ανακαλύπτουμε ξανά κενά».

«Προφανώς “κάποιο λάκκο έχει η φάβα”, δυσκολίες που έχουν να κάνουν με εσωτερικές ισορροπίες στο κόμμα της ΝΔ», είπε σχετικά με τη συζήτηση για ανασχηματισμό. Σε κάθε περίπτωση υποστήριξε «ότι και στο νέο υπουργικό σχήμα, με όποιες αλλαγές, μικρές ή μεγάλες γίνουν, θα αποτυπώνεται ο χαρακτήρας αυτής της κυβέρνησης, που είναι η εξυπηρέτηση συγκεκριμένων μεγάλων συμφερόντων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι η πραγματοποίηση του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ θα εξαρτηθεί από τα υγειονομικά δεδομένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.