ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αλέξης Τσίπρας: «Έκτακτο φόρο στις τράπεζες υπέρ των δανειοληπτών»

Οι δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Αλέξης Τσίπρας: «Έκτακτο φόρο στις τράπεζες υπέρ των δανειοληπτών»

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, πραγματοποιεί από το πρωί περιοδεία στο Κιλκίς.

Μιλώντας για την δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τα κόκκινα δάνεια πως «οι τράπεζες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν ώστε να αποτραπεί μια γενιά κόκκινων δανείων», δήλωσε:

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει στον πυρήνα της πολιτικής σου την αδικία αλλά θα κάνουμε το παν για να επιστρέψει στον τόπο η δημοκρατία και η δικαιοσύνη παντού».

«Με τις τράπεζες βλέπουμε μέσα σε συνθήκες κρίσης να έχουν κέρδη πάνω από 1 δισ. μέσα στο χρόνο η καθεμία, ακριβώς γιατί αυξάνονται διαρκώς τα επιτόκια χορηγήσεων και μένουν σταθερά χαμηλά τα επιτόκια καταθέσεων.

Και ο κ. Μητσοτάκης είναι αδιάφορος απέναντι σε αυτή την κατάσταση που παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Δεν μπορεί απλά να συζητά με τους τραπεζίτες. Ο Έλληνας φορολογούμενος έχει πληρώσει χρυσά τις τράπεζες με διαδοχικές ανακεφαλαιοποιήσεις αλλά και με τον αναβαλλόμενο φόρο, διότι οι τράπεζες δεν πληρώνουν φόρους.

Δεν μπορεί να έχουν κέρδη 1 δισ. ευρώ η καθεμία και να κυνηγάνε τους δανειολήπτες, να τους “πιάνουν από το λαιμό”. Οι κυβερνήσεις νομοθετούν.

Έτσι έγινε και στην Ισπανία. Δεν λέμε πράγματα παράλογα. Με έναν έκτακτο φόρο και με μία νομοθετική παρέμβαση που θα εξαναγκάσουν τις τράπεζες σε ουσιαστικές ρυθμίσεις με τους δανειολήπτες.

Ο κ. Μητσοτάκης, όμως, έχει στον πυρήνα της πολιτικής του την αδικία και αυτό που υποσχόμαστε στον ελληνικό λαό είναι, όχι ότι μπορούμε να κάνουμε θαύματα, αλλά θα κάνουμε το παν για να επιστρέψει, επιτέλους, στον τόπο η δικαιοσύνη.

Η δημοκρατία και η δικαιοσύνη παντού» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη συνέχεια της περιοδείας του ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με αγρότες και κτηνοτρόφους στη Γουμένισσα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.