ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Α.Τσίπρας: «Στις 21 Μαΐου έρχεται η “ξαστεριά” της αλλαγής – Ο Κ.Μητσοτάκης εγκαταλείπει οριστικά το Μαξίμου»

«Οι πολλοί θα κάνουν έξωση στον κύριο Μητσοτάκη και στη Μητσοτάκη ΑΕ από το Μέγαρο Μαξίμου»

Α.Τσίπρας: «Στις 21 Μαΐου έρχεται η “ξαστεριά” της αλλαγής – Ο Κ.Μητσοτάκης εγκαταλείπει οριστικά το Μαξίμου»

«Έρχεται η ξαστεριά της αλλαγής» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από το κατάμεστο από κόσμο Παλιό Λιμάνι στα Χανιά και τόνισε ότι οι πολλοί θα κάνουν έξωση στον Κυριάκο Μητσοτάκη στις 21 Μαΐου. «Είμαστε βέβαιοι ότι θα είμαστε νικητές» ανέφερε και σημείωσε ότι τον ΣΥΡΙΖΑ φοβούνται και πολεμούν με όλα τα μέσα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το αντίπαλο δέος της διαπλοκής, της διαφθοράς, της κατάληψης του κράτους, του κομματισμού, της εύνοιας για τα μεγάλα συμφέροντα.

Πιστεύω όμως βαθιά, ότι αν πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση της αλλαγής και της δικαιοσύνης. Αν ο καθένας από μας γίνει η αλλαγή και η δικαιοσύνη που θέλουμε για την πατρίδα. Αν αντιτάξουμε τη λογική την ευαισθησία, τα επιχειρήματα, την επιμονή, τότε καμιά προπαγάνδα, καμιά πλαστή πραγματικότητα, καμιά προβοκάτσια, δεν θα ανακόψει το ρεύμα της αλλαγής» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δικαιοσύνη παντού, ή προνόμια για λίγους. Δημοκρατία ή οικογενειοκρατία. Αλλαγή ή Μητσοτάκης» συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας και περιέγραψε με εικόνες αυτό το δίλημμα.

«Θα πανηγυρίζουν τη νύχτα της Κυριακής των εκλογών ο Μητσοτάκης, τα τζάκια, οι βαρόνοι της διαπλοκής, τα funds και τα κοράκια που αρπάζουν σπίτια, οι Πάτσηδες και οι ολιγάρχες της διεφθαρμένης ελίτ; Ή θα πάρει μια βαθιά ανάσα ο δημοκρατικός λαός, εκείνοι που βλέπουν τη ζωή τους να συνθλίβεται ανάμεσα σε απλησίαστες τιμές, εξευτελιστικούς μισθούς και πλειστηριασμούς, οι εργαζόμενοι της ανέχειας, οι νέοι που αναζητούν ένα μέλλον δημιουργίας, η μεσαία τάξη που της έταξαν παλάτια και την κοροϊδεύουν με κουπόνια;» τόνισε και συμπλήρωσε

«Σ’ αυτά τα διλλήματα, σε αυτά τα μεγάλα ναι και τα μεγάλα όχι θα κληθούν οι πολίτες να απαντήσουν σε λιγότερο από ένα μήνα. Και δεν είναι τα λόγια που θα τους πείσουν για το ένα ή το άλλο. Είναι τα έργα. Πρώτα-πρώτα τα έργα της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μίλησε και για τα έργα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ενώ τόνισε μεταξύ άλλων ότι «όχι μόνο δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί ο κ. Μητσοτάκης, αλλά κάνει και μαθήματα Δημοκρατίας».

Όπως ανέφερε: «Έλεγαν για πολλές και καλοπληρωμένες δουλειές. Και επέβαλαν καθεστώς ζούγκλας. Με κατάργηση του οχτάωρου. Απλήρωτες υπερωρίες. Διάλυση του ΣΕΠΕ. Ανοχή στη μαύρη εργασία που έχει πλημμυρίσει το εργασιακό τοπίο. Και ανοιχτή την πληγή της ανεργίας, ιδιαίτερα στους νέους. Έλεγαν για επιτελικό κράτος.

Και το κράτος έγινε ιδιωτικό. Μεροληπτικό, άδικο, αναποτελεσματικό, ακόμα και επικίνδυνο για τη ζωή των ανθρώπων. Τα Τέμπη μας έδειξαν με τον πιο τραγικό τρόπο το χάος ανάμεσα σε όσα έλεγαν και σε όσα ΔΕΝ έκαναν. Και πλάι σ’ αυτό το κράτος, με κέντρο το ίδιο το μέγαρο Μαξίμου, εξυφάνθηκε ο ιστός ενός σκοτεινού παρακράτους.

Με τα Predator και την παρακολούθηση δημοσιογράφων, υπουργών, αντιπάλων της κυβέρνησης, ακόμα και της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων. Μια απίστευτη κακοποίηση κάθε έννοιας κράτους δικαίου. Και όλα αυτά τα έχει σκεπάσει για μήνες το πέπλο του απόρρητου. Και ο κύριος Μητσοτάκης, που στο γραφείο του στήθηκε ο μηχανισμός του παρακράτους, όχι μόνο δεν παραιτήθηκε. Όχι μόνο δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί. Αλλά μας κάνει και μαθήματα δημοκρατίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, ο ίδιος σχολίασε με νόημα: «Και τι κατάφεραν αυτοί με την αριστεία τους; Να αυξηθεί το δημόσιο χρέος από 340 σε 400 δισ. Να αυξηθεί το ιδιωτικό χρέος κατά 40 δισ. Ξόδεψαν λένε 55 δις για να στηρίξουν την οικονομία τον καιρό της πανδημίας» και διευκρίνισε ότι «Αντί να έχουν την υποχρέωση να μαζέψουν, είχαν την ευχέρεια να ξοδέψουν 55 δισ. Και πού πήγαν αυτά τα δισεκατομμύρια; Ξέρετε καλά πού πήγαν. Μια ματιά στις απευθείας αναθέσεις, στις λίστες Πέτσα και στην ασυδοσία της αισχροκέρδειας, αρκεί».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.