Α.Χαρίτσης: «Η κοινωνία φτωχοποιείται καθημερινά και η κυβέρνηση επιμένει σε μέτρα-παρωδία»

«Οι ανισότητες οξύνονται» τονίζει

Α.Χαρίτσης: «Η κοινωνία φτωχοποιείται καθημερινά και η κυβέρνηση επιμένει σε μέτρα-παρωδία»

Ο Αλέξης Χαρίτσης αναφέρει σε δήλωσή του ότι «η κοινωνία φτωχοποιείται καθημερινά και οι ανισότητες οξύνονται, όπως επιβεβαιώνει και η πρόσφατη έρευνα της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ».

«Τα ευρήματα της έρευνας επιβεβαιώνουν την ζοφερή πραγματικότητα που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των συμπολιτών μας: το 87,8% μείωσε δραστικά την θέρμανση της κατοικίας του, το 57% το καθημερινό μαγείρεμα, το 77,3% τις μετακινήσεις με ΙΧ, το 55,6% την αγορά τροφίμων και το 65,10% τα είδη πρώτης ανάγκης. Χαρακτηριστικό είναι ότι 4 στους 10 καταναλώνουν κρέας μόλις 1 φορά την εβδομάδα. Το 40% αναγκάστηκε να μειώσει ακόμη και το μπάνιο. Ενώ 6 στους 10 καταναλωτές δηλώνουν ότι δεν μπορούν να πάνε ούτε μία εβδομάδα διακοπές τον χρόνο», αναφέρει ο Αλέξης Χαρίτσης.

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση επιμένει σε μέτρα-παρωδία

«Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση επιμένει σε μέτρα-παρωδία, όπως το market pass. Τα απανωτά «καλάθια του νοικοκυριού», που απορρίπτονται από το 83% των καταναλωτών, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν την κρίση αλλά εντείνουν τις συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος των πιο μικρών παραγωγών και επιχειρήσεων. Την ίδια στιγμή, η ανεπαρκής, προεκλογική αύξηση του βασικού μισθού έχει ήδη εξανεμιστεί από τον πληθωρισμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσο η κυβέρνηση αυτοθαυμάζεται και αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της για την πορεία της χώρας, οι πολίτες βλέπουν την ζωή τους να χειροτερεύει μέρα με την μέρα. Η πολιτική αλλαγή είναι πιο επιβεβλημένη από ποτέ, ώστε μια νέα προοδευτική κυβέρνηση να εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης της κοινωνικής συνοχής και ανάταξης της οικονομίας με όρους βιωσιμότητας και δικαιοσύνης», καταλήγει ο Αλέξης Χαρίτσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.