ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ε.Αχτσιόγλου: Η πρώτη ανάρτησή της μετά την διάσπαση – Αναφέρεται στην Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

«Γι' αυτό εμείς θα επιμένουμε, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να στεκόμαστε αλληλέγγυες η μία στην άλλη»

Ε.Αχτσιόγλου: Η πρώτη ανάρτησή της μετά την διάσπαση – Αναφέρεται στην Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Η πρώτη ανάρτηση της Βουλευτή, Έφης Αχτσιόγλου, μετά την ανεξαρτητοποίηση της από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, αφορά στην Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών. 

«Η βιωμένη πραγματικότητα καθιστά παραπάνω από αναγκαία την κατά πολύ καθυστερημένη τυποποίηση του εγκλήματος της γυναικοκτονίας στον Ποινικό Κώδικα» αναφέρει στην ανάρτησή της η κ. Αχτσιόγλου, προσθέτοντας πως «η Κυβέρνηση της ΝΔ φέρει ακέραια τη βαριά πολιτική ευθύνη για αυτό».

 «Γι’ αυτό εμείς θα επιμένουμε, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να στεκόμαστε αλληλέγγυες η μία στην άλλη» καταλήγει η ανεξάρτητη πλέον Βουλευτής.

Αναλυτικά, η ανάρτηση:

«• Σχεδόν 1 στις 2 γυναίκες 18-74 ετών έχει βιώσει ενδοσυντροφική βία.

 • Σχεδόν 1 στις 2 έχει βιώσει σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας.

• Σχεδόν 1 στις 3 έχει βιώσει σωματική βία είτε από σύντροφο ή από μη σύντροφο.

 • Πάνω από 1 στις 4 έχει βιώσει stalking.

• Σχεδόν 1 στις 5 έχει βιώσει σεξουαλική βία είτε από σύντροφο ή από μη σύντροφο.

Αυτή είναι η αμείλικτη πραγματικότητα των αριθμών, όπως μαρτυρά έρευνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών.

Η βιωμένη πραγματικότητα καθιστά παραπάνω από αναγκαία την κατά πολύ καθυστερημένη τυποποίηση του εγκλήματος της γυναικοκτονίας στον Ποινικό Κώδικα. Η Κυβέρνηση της ΝΔ φέρει ακέραια τη βαριά πολιτική ευθύνη για αυτό.

Όπως απολύτως αναγκαία είναι η προστασία και η λήψη ουσιαστικών μέτρων για την ψυχοκοινωνική και οικονομική στήριξη των παιδιών των θυμάτων γυναικοκτονιών από το κράτος. Σήμερα η μέριμνα για αυτά είναι από ελάχιστη ως ανύπαρκτη.

Ταυτόχρονα, η εφαρμογή του προβληματικού νόμου για τη συνεπιμέλεια, η υποβάθμιση -σε βαθμό οριακής κατάργησης- της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, η αναιμική εφαρμογή της σύμβασης της Κωνσταντινούπολης και η απαξίωση των τμημάτων ενδοοικογενειακής βίας της Ελληνικής Αστυνομίας διαμορφώνουν ένα εξαιρετικά δυσμενές και ασφυκτικό πλαίσιο για όλες.

Γι’ αυτό εμείς θα επιμένουμε, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να στεκόμαστε αλληλέγγυες η μία στην άλλη.

Κάθε μέρα θα δυναμώνουμε τις φωνές μας.

Καμία μόνη.

*15900 τηλεφωνική γραμμή SOS»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.