ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Θεατρίνος, πολιτικός απατεώνας και πατριδοκάπηλος» ο Φελόπουλος; Πέφτω από τα σύννεφα!

Oμάδα Ε.Αχτσιόγλου: Μένουν… μέχρι να φύγουν – Δεν βρίσκουν 10 βουλευτές για συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας (upd)

Ηχηρές δηλώσεις από την ομάδα των «6 συν 6» αλλά αδυναμία να βρει τους 10 βουλευτές που χρειάζεται

Oμάδα Ε.Αχτσιόγλου: Μένουν… μέχρι να φύγουν – Δεν βρίσκουν 10 βουλευτές για συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας (upd)

(Ανανέωση – Αρχικό κείμενο 17:49): Παρά τις δηλώσεις των στελεχών που βρίσκονται κοντά στην Έφη Αχτσιόγλου η ομάδα των «6 συν 6» δεν θα αποχωρήσει σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν καταφέρνει να βρει τους 10 βουλευτές που χρειάζονται για να σχηματίσει κοινοβουλευτική ομάδα. 

Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 7 βουλευτές και αναζητούνται άλλοι 3 για την δημιουργία Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Τα ηγετικά στελέχη των «6+6» εκτιμούν ως αναγκαίο να προηγηθεί ένας κύκλος επαφών με βουλευτές και στελέχη που βρίσκονται κοντά στο μπλοκ τους, προκειμένου η τελική απόφασή τους να είναι ισχυρή.

Αυτό ανέφερε και ο Αλέξης Χαρίτσης κατά την ομιλία του στην τηλεσυνδιάσκεψη, υπογραμμίζοντας ότι όλες οι διαφωνίες με τη νέα ηγετική ομάδα είναι πολιτικές.

Η συνδιάσκεψη ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής, με τα περισσότερα μέλη προτιμούν την αποχώρηση από το κόμμα, ωστόσο τελική απόφαση δεν πάρθηκε.

Νωρίτερα η Έφη Αχτσιόγλου και ο Νάσος Ηλιόπουλος στις παρεμβάσεις τους συμφώνησαν πως δεν είναι δυνατόν να συμβιώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά όμως πρώτα θα πρέπει να απαντηθούν ερωτήματα για το τι θα γίνει στη συνέχεια, όταν θα βρεθούν εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στην παρέμβασή του ζήτησε να αποχωρήσουν τώρα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρώην υφυπουργός του Μερόπη Τζούφλη τόνισε χαρακτηριστικά πως δεν χωρά αυτή τη στιγμή στο κόμμα ενώ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης προτείνει να αποχωρήσουν σύντομα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η βουλευτής Σία Αναγνωστοπούλου τόνισε πως θα αποφασίσει με βάση της συνείδησή της και το τι θα πούν οι ψηφοφόροι της, ενώ η πρώτη βουλευτής Θεανώ Φωτίου ξεκαθάρισε και αυτή πως πρέπει να αποχωρήσουν, αλλά με απαραίτητη προϋπόθεση να δουν άμεσα τα επόμενα οργανωτικά βήματα.

Νωρίτερα η εισήγηση  των στελεχών που πρόσκεινται στην Έφη Αχτσιόγλου έκανε λόγο για έναν ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται σε κρίση που λαμβάνει στοιχεία διάλυσης και κινδυνεύει με την χλεύη των πολιτών.

Όπως σημειώνουν η ρίζα του προβλήματα είναι πολιτική και η νέα ηγεσία αρνείται να το παραδεχθεί και αναζητά εσωτερικούς εχθρούς και συνωμοσίες συνωμοσίας. Μάλιστα όπως τονίζουν μετά τις τελευταίες εξελίξεις τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πολύ για να υπάρξει κάποια προσπάθεια συντονισμού.

Μάλιστα εξαπέλυσαν επίθεση και κατά του Παύλου Πολάκη λέγοντας χαρακτηριστικά πως «μετά τις τελευταίες επιθέσεις διαμορφώνεται εικόνα βούρκου στο κόμμα».

Πάντως σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δεν πρόκειται να υπάρξει σήμερα απόφαση αποχώρηση, ούτε κάποιο τελικό κείμενο αλλά σημειώνουν πως «έπρεπε να γίνει αυτή η συζήτηση για να ακούσουμε τα στελέχη μας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως και να έχει πάντως η ομάδα Αχτσιόγλου βρίσκεται σε πορεία ρήξης με την νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και ένα βήμα προς την έξοδο από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.