ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ έφερε παρέμβαση Α.Τσίπρα: Το ξεκάθαρο μήνυμα που στέλνει σε Σ.Κασσελάκη και Α.Χαρίτση

«Ο εχθρός δεν βρίσκεται εντός των τειχών», λέει ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ έφερε παρέμβαση Α.Τσίπρα: Το ξεκάθαρο μήνυμα που στέλνει σε Σ.Κασσελάκη και Α.Χαρίτση

Η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ υπό την ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη έφερε την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, όπως είχε προαναγγείλει ήδη το pronews.gr

Ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την παρουσία του στη Ρώμη για τη Συνεδρίαση της Επιτροπής Monitoring του Συμβουλίου της Ευρώπης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς Στέφανο Κασσελάκη, αλλά και προς την ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου και του Αλέξη Χαρίτση, τονίζοντας ότι «η πολυδιάσπαση και ο πολυκερματισμός των προοδευτικών δυνάμεων ανοίγουν το δρόμο για την εδραίωση των συντηρητικών δυνάμεων στη διακυβέρνηση, αλλά και για την εδραίωση της ηγεμονίας των ιδεών της Ακροδεξιάς στις ευρωπαϊκές κοινωνίες».

Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να έφυγε από την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δρομολόγησε τις εξελίξεις, δηλαδή τον ερχομό του Στέφανου Κασσελάκη, ώστε να οδηγηθούν στην διαγραφή όλα εκείνα τα στελέχη που τον αμφισβητούσαν τα προηγούμενα χρόνια.

Ωστόσο, δεν περίμενε ότι ο Σ.Κασσελάκης θα είχε τόσο μεγάλο αρνητικό πολιτικό αντίκτυπο στους πρώτους μήνες της προεδρίας του καθώς ναι μεν εκδίωξε τις «ενοχλητικές» φράξιες αλλά δεν αποκομίζει κανένα κέρδος το κόμμα από την κοινωνία, το αντίθετο μάλιστα, συνεχίζει να πέφτει στα δημοσκοπικά του τουλάχιστον, ποσοστά.

«Οι μάχες που έχουμε μπροστά μας δεν είναι μόνο εκλογικές, αλλά πολιτικές και ιδεολογικές. Και θα είναι ολοένα και πιο δύσκολες όσο δεν κατανοούμε ότι ο εχθρός δεν βρίσκεται εντός των τειχών», προσθέτει ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι διασπάσεις που έχουν συμβεί στον ΣΥΡΙΖΑ, ως ένα βαθμό ήταν αναπόφευκτες και επιδιωκόμενες από τον Αλέξη Τσίπρα.

Είναι αλήθεια ότι από την μία είχε καταλάβει τον υπονομευτικό ρόλο και τις ηγετικές φιλοδοξίες της Έφης Αχτσιόγλου αλλά δεν περίμενε ότι θα την ακολουθήσουν ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Αλέξης Χαρίτσης με τους οποίους είναι κοντά πολιτικά.

Ένας από τους λόγους που «ενεργοποιήθηκε» και επίσημα ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παλέψει με το ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση και βρίσκεται πολύ μακριά από το να μπορέσει να απειλήσει τη Νέα Δημοκρατία.

Την ίδια ώρα η αριστερά δείχνει διασπασμένη, καθώς εκτός από τα γνωστά κόμματα του Γ.Βαρουφάκη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου που βρίσκονται και τα δύο περί του 3%, υπάρχει πλέον και ένα άλλο κόμμα που «κόβει» ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι το κόμμα των «11» που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και έχει πλέον αρχηγό τον Αλέξη Χαρίτση και ονομάζεται «Νέα Αριστερά». Ένα κόμμα που σύμφωνα με τις πρώτες δημοσκοπήσεις βρίσκεται λίγο πάνω από το 3%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.