Ν.Ηλιόπουλος: «Η ακρίβεια που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία είναι ακρίβεια Μητσοτάκη»

«Ετοιμάζονται για εκλογές το Σεπτέμβρη»

Ν.Ηλιόπουλος: «Η ακρίβεια που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία είναι ακρίβεια Μητσοτάκη»

«Η ακρίβεια που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία είναι ακρίβεια Μητσοτάκη», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος.

«Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει τα ακριβότερα καύσιμα σε σχέση με το εισόδημα σε όλη την Ευρώπη και είμαστε η μοναδική χώρα με χαμηλότερο μισθό από τα επίπεδα του 2010. Οι αυξήσεις στο ρεύμα είναι από τις μεγαλύτερες σε όλη την Ευρώπη και το ίδιο και το αρνητικό ρεκόρ στον πληθωρισμό μας», υπογράμμισε.

Νάσος Ηλιόπουλος: «Ετοιμάζονται για εκλογές το Σεπτέμβρη»

«Η κυβέρνηση φοβάται τον χειμώνα που έρχεται. Και καλά κάνει και φοβάται με την πολιτική που ακολουθεί», δήλωσε, εκτιμώντας ότι «ετοιμάζονται για εκλογές το Σεπτέμβρη», και επισημαίνοντας: «Εμείς είμαστε έτοιμοι και για τις εκλογές και για τη συγκρότηση μιας προοδευτικής διακυβέρνησης».

Ο ίδιος σημείωσε τα άμεσα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν για την αντιμετώπιση της ακρίβειας: «Μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, που υπάρχει στην εργαλειοθήκη της Κομισιόν πολύ πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία, ρύθμιση με διαγραφή μέρους του πανδημικού χρέους για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, που μακροπρόθεσμα θα βοηθούσε να μείνουν ανοικτές αυτές οι επιχειρήσεις, αύξηση του βασικού μισθού στα 800 ευρώ που θα στηρίξει και την κατανάλωση, και πλαφόν στο ρεύμα και αποσύνδεσή του από την τιμή φυσικού αερίου. Το έχουν κάνει η Ισπανία και η Πορτογαλία και μπορούμε και εμείς».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ειδικά για τη μείωση των ΕΦΚ στα καύσιμα είπε: «Αν η χώρα μείωνε τον φόρο στους κατώτατους συντελεστές σε ενάμιση χρόνο θα κόστιζε 1,5 δισ. ευρώ. Πρόκειται για απόλυτα επιλέξιμη δαπάνη στην τρέχουσα κατάσταση. Το ίδιο ποσό έχει επιλέξει η κυβέρνηση να δίνει για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Και είναι προκλητικό να ακούμε για μειωμένα δημοσιονομικά περιθώρια όταν παίρνει επιδοτήσεις σαν αγρότης ο Κ. Μητσοτάκης…».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.