ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Στο πλευρό της Αχτσιόγλου ο Αποστολάκης για τη σεξιστική επίθεση εναντίον της

Στήριξη και από 26 γυναίκες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ

Στο πλευρό της Αχτσιόγλου ο Αποστολάκης για τη σεξιστική επίθεση εναντίον της

«Είναι αυτονόητο ότι στέκομαι δίπλα στην κυρία Αχτσιόγλου, η οποία έχει την στήριξη και την αλληλεγγύη μου», αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, για τη σεξιστική επίθεση εναντίον της υποψήφιας για την ηγεσία του κόμματος.

 «Η αήθης επίθεση που δέχθηκε, όχι με βάση το πολιτικό της έργο αλλά λόγω του φύλου της, δεν μπορεί και δεν θα έπρεπε να γίνει ανεκτή από κανέναν», συνεχίζει ο Ευάγγελος Επικρατείας και καταλήγει: «Η έμφυλη βία σε οποιαδήποτε μορφή της πρέπει να είναι καταδικαστέα χωρίς αστερίσκους».

Τη στήριξη προς την Έφη Αχτσιόγλου έκαναν γνωστή με δήλωσή τους 26 γυναίκες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας ότι στέκονται δίπλα της ως γυναίκες χωρίς όμως αυτό να πρόκειται για στήριξη της υποψηφιότητάς της.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ έχει προγραμματικά στις αρχές του την καταπολέμηση του σεξισμού και την ισότητα ανάμεσα στα φύλα και οφείλει να υπερασπίζεται τις γυναίκες μέλη του κόμματος που δέχονται σεξιστικές επιθέσεις πολύ περισσότερο όταν αυτές προέρχονται από μέλη του κόμματος», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση των στελεχών.

Μάλιστα επισημαίνουν πως «η υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ έγινε η αφορμή για να εκφραστεί για άλλη μία φορά ο σεξισμός που χαρακτηρίζει την πολιτική και τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα. Η Έφη Αχτσιόγλου λόγω του φύλου της δέχεται σεξιστικές επιθέσεις που δεν δέχεται και δεν θα μπορούσε να δεχθεί κανένας συνυποψήφιός της».

«Η υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ έγινε η αφορμή για να εκφραστεί για άλλη μία φορά ο σεξισμός που χαρακτηρίζει την πολιτική και τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα. Η Έφη Αχτσιόγλου λόγω του φύλου της δέχεται σεξιστικές επιθέσεις που δεν δέχεται και δεν θα μπορούσε να δεχθεί κανένας συνυποψήφιός της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ έχει προγραμματικά στις αρχές του την καταπολέμηση του σεξισμού και την ισότητα ανάμεσα στα φύλα και οφείλει να υπερασπίζεται τις γυναίκες μέλη του κόμματος που δέχονται σεξιστικές επιθέσεις πολύ περισσότερο όταν αυτές προέρχονται από μέλη του κόμματος.

Δεν πρόκειται για εκδήλωση προτίμησης απέναντι στις υποψηφιότητες για την προεδρία του κόμματος, αλλά για υπεράσπιση του δικαιώματος των γυναικών να διαγωνίζονται ισότιμα με τους άνδρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εμείς οι γυναίκες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που προσυπογράφουμε αυτό το κείμενο θεωρούμε ότι είναι στοιχειώδης η υποχρέωση υπεράσπισης της προσωπικότητας των μελών του και στη συγκεκριμένη περίπτωση της υποψήφιας για την προεδρία του κόμματος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.