ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΣΥΡΙΖΑ: Έκλεισαν οι κάλπες – Ψήφισαν συνολικά 133.261 μέλη (upd)

Από τα γραφεία τους θα παρακολουθήσουν τα αποτελέσματα Σ.Κασσελάκης και Ε.Αχτσιόγλου

ΣΥΡΙΖΑ: Έκλεισαν οι κάλπες – Ψήφισαν συνολικά 133.261 μέλη (upd)

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ψηφοφορίας για τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς λίγα λεπτά μετά τις 9 έληξε και η παράταση που είχε δοθεί στη διαδικασία και έκλεισαν οι κάλπες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ψήφισαν τελικά 133.261 μέλη. Δεν θα δοθεί νέα παράταση. Υπενθυμίζεται ότι στον α’ γύρο είχαν ψηφίσει 148.821 άτομα.

Ηδη έχει ξεκινήσει η καταμέτρηση των ψήφων και σύμφωνα με πληροφορίες στις 10:30 θα γίνουν ανακοινώσεις από τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ Γιάννη Δρόσο, με την πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος.

Μέχρι τις 19:30 είχαν ψηφίσει πάνω από 130.000 άτομα.

Από τα γραφεία τους θα δουν τα αποτελέσματα Κασσελάκης-Αχτσιόγλου

Και οι δύο υποψήφιοι αρχηγοί του ΣΥΡΙΖΑ θα παρακολουθήσουν τα αποτελέσματα της εσωκομματικής κάλπης στα γραφεία τους. Η Εφη Αχτσιόγλου βρίσκεται ήδη εκεί, και μαζί της βρίσκονται ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Νίκος Μπίστης, η Σία Αναγνωστοπούλου, ενώ την επόμενη ώρα αναμένεται να μεταβεί στο γραφείο του και ο Στέφανος Κασσελάκης.

Εκει βρίσκονται ήδη ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης αλλά και οι γονείς του.


(Ανανέωση από αρχικό κείμενο 13:36) Ολοένα και αυξάνεται η συμμετοχή στον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ καθώς μέχρι λίγο πριν τις 20:00 είχαν ψηφίσει 130.000 μέλη.

Σημειώνεται ότι έως τις 17:00 είχαν ψηφίσει περίπου 105.000 μέλη, ενώ στον πρώτο γύρο στις 17/9 είχαν ψηφίσει 98.000 μέλη. Η διαφορά δηλαδή είναι κατά 7000 ψηφοφόρους μεγαλύτερη.

Έτσι από τον ΣΥΡΙΖΑ «βλέπουν» ότι το τελικό ύψος της συμμετοχής θα κυμανθεί κάπου ανάμεσα στα 140.000-160.000 μέλη.

Αν η εκτίμηση αυτή επιβεβαιωθεί τότε θα πρόκειται για «επίδοση» που θα είναι μεγαλύτερη σε σχέση με τη συμμετοχή της προηγούμενης Κυριακής όταν είχαν προσέλθει στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ 148.821 μέλη.

Στο ερώτημα, πάντως, για το αν υπάρχει εικόνα σχετικά με το πόσα είναι τα παλαιά μέλη που έχουν προσέλθει σήμερα και όχι μια εβδομάδα νωρίτερα στις κάλπες, ακόμα δεν υπάρχει απάντηση με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να εξηγούν ότι αυτό θα φανεί στην τελική καταμέτρηση.

Σημειώνεται ότι κατά μία ώρα, μέχρι τις 21:00 δηλαδή, παρατείνεται η ψηφοφορία για την εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ. Επί ποδός τα επιτελεία του Στέφανου Κασσελάκη και της Έφης Αχτσιόγλου

Σ.Κασσελάκης: Από αύριο όλοι μαζί

Ενωτικός εμφανίστηκε στην δήλωσή του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης υπογραμμίζοντας ότι η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου αποτελεί εγγύηση της σύγχρονης κυβερνώσας αριστεράς.

Συγκεκριμένα στην δήλωσή του ανέφερε: «Ευχαριστώ όλο τον κόσμο που έχει ψηφίσει μέχρι στιγμής, έχουμε ακόμη χρόνο. Η κάλπη είναι άδεια σήμερα το πρωί και όλα κρίνονται σήμερα. Χιλιάδες κόσμος σήμερα είναι εγγυητής της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ, χιλιάδες κόσμος είναι εγγυητής της σύγχρονης κυβερνώσας αριστεράς που έχει ανάγκη η Ελλάδα. Όλοι εμείς στην πρώτη γραμμή οφείλουμε να τους ακούσουμε. Ευχαριστώ από καρδιάς. Από αύριο προχωράμε μαζί».

Κλείνοντας ο κ. Κασσελάκηε είπε ότι θα πήγαινε στο αεροδρόμιο για να παραλάβει την μητέρα του που ήλθε από την Αμερική.

Κατά την προσέλευσή του στο εκλογικό τμήμα, ο κ. Κασσελάκης έπεσε πάνω στη γνωστή Ελένη Λουκά που έλεγε τα δικά της, την οποία πάντως ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε με ψυχραιμία.

Ε.Αχτσιόγλου: Επιστροφή σε κυβερνητική τροχιά

Το μήνυμα «για ισχυρή δομική αντιπολίτευση απέναντι στη κυβέρνηση της ΝΔ και επιστροφή της παράταξης σε κυβερνητική τροχιά», έστειλε η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου στην δήλωση που έκανε μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος.

Συγκεκριμένα η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε: «Σήμερα δεκάδες χιλιάδες πολίτες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσέρχονται στις κάλπες και στέλνουν κατ’ αρχάς ένα βασικό μήνυμα, ότι η προοδευτική παράταξη είναι εδώ και θα ασκεί αντιπολίτευση απέναντι σε μία κυβέρνηση που νομίζει ότι μπορεί να κυβερνά με λευκή επιταγή. Είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ για να ασκήσουμε ισχυρή δομική αντιπολίτευση για την επιστροφή της παράταξής μας σε κυβερνητική τροχιά, απέναντι σε πολιτικές που θέτουν την κοινωνία στο περιθώριο, απέναντι σε πολιτικές που ασκούνται με αλαζονεία.

Είμαστε και θα είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τις ανάγκες των πολιτών που ορθώς θεωρούν ότι δεν ζουν με τον τρόπο που τους αξίζει και με τον τρόπο που δικαιούνται να ζουν. Νομίζω ότι η μεγάλη συμμετοχή είναι για όλους μας, για μένα σίγουρα είναι, ευθύνη και δέσμευση ότι θα είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τους ανθρώπους που επιδιώκουν μία άλλη πολιτική στον τόπο, τους εργαζόμενους, τους νέους, τους ανέργους, τους επιστήμονες και τους επαγγελματίες, να εκφράσουμε τις προσδοκίες τους και να τους δώσουμε ελπίδα και προοπτική. Είμαι απολύτως αισιόδοξη, πιστεύω ότι σε κάθε περίπτωση το βράδυ θα είμαστε όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ πιο δυνατοί και πιο χαμογελαστοί για την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ και της χώρας.

Σε ερώτηση «θα είσαστε όλοι μαζί αύριο» η κ. Αχτσιόγλου απάντησε «είναι αυτονόητο».

Η πορεία της συμμετοχής

Ο αριθμός 90.000 που έγινε γνωστός στις 14:40 σημαίνει ότι στις κάλπες προσέρχονται μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με έναν ρυθμό, δηλαδή, της τάξης των 200 το λεπτό ή 12.000-13.000 την ώρα, ενώ την ίδια ώρα την περασμένη Κυριακή είχαν ψηφίσει 78.000.

Στις 11:15 το πρωί είχαν ψηφίσει 39.000 μέλη ενώ την περασμένη Κυριακή την ίδια ώρα είχαν ψηφίσει 35.000.

Στις 10:30 το πρωί της Κυριακής στις κάλπες έχουν προσέλθει 27.737 μέλη του κόμματος όταν την ίδια ώρα την περασμένη εβδομάδα είχαν ψηφίσει 26.000 ενώ στις 9:50 είχε ανακοινωθεί ότι στις κάλπες είχαν προσέλθει ψηφίσει 19.000 μέλη του κόμματος ενώ την αντίστοιχη ώρα την περασμένη Κυριακή ο αριθμός τους ήταν 10.000.

Παράλληλα, κατά πληροφορίες, από όσους έχουν ψηφίσει ως τώρα, οι 5.000 δεν είχαν πάει στον πρώτο γύρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά τις 7 το απόγευμα θα βρίσκεται στο γραφείο του στην 3ης Σεπτεμβρίου, προκειμένου να παρακολουθήσει τα αποτελέσματα των εκλογών.

Από την πλευρά της η Έφη Αχτσιόγλου, θα παρακολουθήσει τα αποτελέσματα από το γραφείο της στην Ακαδημίας 71, ενώ δηλώσεις θα κάνει από τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκινά από το 44,91% (66.156 ψήφοι) που πήρε την περασμένη Κυριακή, έναντι 36,18% (53.292 ψήφοι) που πήρε η κ. Αχτσιόγλου.

Με τον κ. Κασσελάκη έχει συνταχθεί μετά από συνάντηση και κοινή δήλωση ο τέταρτος της εκλογικής αναμέτρησης Νίκος Παππάς, ο οποίος απέσπασε το 8,68% (12.787 ψήφοι).

Με την κ. Αχτσιόγλου και σαφώς απέναντι στον κ. Κασσελάκη έχει συνταχθεί ο έτερος υποψήφιος της περασμένης Κυριακής Ευκλείδης Τσακαλώτος που βγήκε τρίτος με ποσοστό 8,93% (13.156 ψήφοι).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εναντίον του κ. Κασσελάκη είχε ταχθεί ήδη πριν τον πρώτο γύρο ο πέμπτος της αναμέτρησης Στέφανος Τζουμάκας που απέσπασε το 1,3% (1.917 ψήφοι).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.