ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

ΣΥΡΙΖΑ: Πάνω από 172.000 οι ψηφοφόροι – Απίστευτο ρεύμα – Υπερδιπλασίασαν τα ενεργά μέλη (upd)

200 εγγραφές ανά λεπτό!

ΣΥΡΙΖΑ: Πάνω από 172.000 οι ψηφοφόροι – Απίστευτο ρεύμα – Υπερδιπλασίασαν τα ενεργά μέλη (upd)

(Ανανέωση – Αρχικό κείμενο 17.49): Διπλασιασμό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και ισχυρή εντολή προς τον Α.Τσίπρα να πιέσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη για άμεση προσφυγή στην κάλπη δείχνει ο εκπληκτικός αριθμός των ψήφων: Περισσότεροι από 170.000 ψηφοφόροι έλαβαν μέρος όταν ελάχιστοι ήλπιζαν ότι ο αριθμός θα πλησίαζε τις 100.000! 

Την προηγούμενη φορά είχαν ψηφίσει μόνο 75.000.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, από το μεσημέρι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ήδη διπλασιάσει τα μέλη του και επιτυγχάνεται το άνοιγμα στην κοινωνία που ήταν το ζητούμενο από το 2015, όταν ο παλιός κομματικός ΣΥΡΙΖΑ του 3% κρατούσε εκτός κομματικών διαδικασιών τους πολίτες που ήθελαν να εγγραφούν στο κόμμα

Τι σημαίνει το παραπάνω: Ότι το 31.5% της εκλογικής δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ του 2019, πιθανόν και να αυξηθεί: Οι νέοι εκλογείς, περίπου 400.000 άτομα που συμπλήρωσαν το 17ο έτος της ηλικίας τους και έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές σε ποσοστό 25% ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ.

Η περίφημη απόφαση για να ψηφίζουν στην εσωκομματική διαδικασία ακόμα και όσοι αισθάνονται ΣΥΡΙΖΑ,  αρκεί να έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους, δεν επηρέασε ιδιαίτερα: Οι 15χρονοι δεν υπερέβησαν τις 5.000 πανελλαδικά.

Σε δηλώσεις για τη διαδικασία εκλογής του Προέδρου και της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, προέβη ο Πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, Ηλίας Νικολακόπουλος.

Ο κ. Νικολακόπουλος τόνισε ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, μόνο στα εκλογικά τμήματα που έχει ουρές, επισημαίνοντας ότι η συμμετοχή στην διαδικασία της εκλογής του Προέδρου του κόμματος «διεξήχθη πολύ καλά».

Ο ίδιος τόνισε ότι με βάση το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις υπήρξε χειρόγραφη καταγραφή, «υπολογίζουμε πάντως ότι μπορεί και να υπερβεί τις 150.000» η συμμετοχή.

Ως προς τον ακριβή αριθμό, ο κ. Νικολακόπουλος υποστήριξε ότι θα είναι σε θέση να τον προσδιορίσει μετά από μία – μιάμιση ώρα, δηλαδή μαζί με την εκτίμηση για το αποτέλεσμα της κάλπης του Προέδρου.

Όσον αφορά στην ψηφοφορία για την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, ο ίδιος ανέφερε ότι επειδή έχει ένα συγκεκριμένο εκλογικό σώμα (όσους έχουν εγγραφεί ως τις 21 Μαρτίου), πως «περιμένουμε μέχρι αύριο νωρίς το απόγευμα» την καταμέτρηση, καθώς πρόκειται για διαδικασία με μεγάλο ψηφοδέλτιο και η καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης είναι «μακρόσυρτη διαδικασία».

Επιπλέον, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον τρόπο διεξαγωγής της ψηφοφορίας, λέγοντας πώς υπήρξαν μεν μικροπροβλήματα, αλλά είναι λογικό, αφού σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία, στόχος είναι να αντιμετωπίζονται όμως όλα με επιτυχία και στη μεγάλη πλειονότητα.

Ως προς τη διαδικτυακή ψηφοφορία για τις διατάξεις του Καταστατικού, τα αποτελέσματά της αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο.

Οι πρώτες δηλώσεις του Α.Τσίπρα μετά το τέλος των διαδικασιών

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για ένα «ιστορικό βήμα για την πατρίδα μας που το έχει ανάγκη».

Ο ίδιος αναφέρθηκε στις εκλογές του 2019 λέγοντας ότι παρά την ήττα το μεγάλο ποσοστό που έδωσε ο ελληνικός λαός στον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν μια εντολή μετασχηματισμού να αντικατασταθεί ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ των 30.000 μελών με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ των εκατοντάδων χιλιάδων.

«Σήμερα έγινε ένα αποφασιστικό βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση χάρη στη συμμετοχή των πάνω από 150.000 που προσήλθαν στις κάλπες, με την ένταξη πάνω από 110.000 μελών στις γραμμές μας, με πάνω από 172.000 πλέον μέλη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα των μελών, που σήμερα άπλωσε τις ρίζες του σε κάθε χώρο, σε κάθε γειτονιά. Γίναμε σήμερα ένα κόμματα με τα περισσότερα ενεργά μέλη της Ευρώπης και ένα από τα μαζικότερα κόμματα της Αριστεράς στην Ευρώπη».

Ο Αλέξης Τσίπρας, ευχαρίστησε τα 3000 μέλη της εφορευτικής επιτροπής, τα χιλιάδες μέλη που εργάστηκαν για αυτήν τη διαδικασία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο ΣΥΡΙΖΑ των 30.000 μελών τότε κέρδισε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών σήμερα θα είναι σίγουρα πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές όποτε κι αν αποφασίσει να στήσει κάλπες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να ξαναφέρουμε την ελπίδα και τη δικαιοσύνη στην πατρίδα μας, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας τέλος ότι τώρα ξεκινάει ένας μεγάλος αγώνας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.