ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αύριο στις 11:00 η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο – Πώς θα πάει η χώρα μέχρι τις 25 Ιουνίου

Στις 11 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο

Αύριο στις 11:00 η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο – Πώς θα πάει η χώρα μέχρι τις 25 Ιουνίου

Μετά την απόρριψη των διερευνητικών εντολών και από τους τρεις αρχηγούς των κομμάτων που κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στις εκλογές, η ΠτΔ κάλεσε τους αρχηγούς σε σύσκεψη.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά την κατάθεση των τριών διερευνητικών εντολών σχηματισμού κυβέρνησης, καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου σε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο αύριο 24 Μαΐου στις 11:00, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 2 εδάφιο γ΄ του Συντάγματος.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα υπήρχαν πληροφορίες ότι η σύσκεψη αυτή -λόγω των εκλογικών δεδομένων θα γίνονταν μέσω τηλεφωνικής συνδιάσκεψης.

Τα επόμενα βήματα περιλαμβάνουν την ορκωμοσία υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία θα αναλάβει και την ορκωμοσία και διάλυση της Βουλής.

Η ορκωμοσία των 300 νέων βουλευτών αναμένεται να γίνει την Κυριακή το απόγευμα, στις 18:00, ενώ τη Δευτέρα θα διαλυθεί εκ νέου η Βουλή. Συνεπώς, η χώρα θα μπει ξανά σε προεκλογική περίοδο διάρκειας μικρότερης του ενός μήνα, καθώς οι δεύτερες εκλογές θα διεξαχθούν στις 25 Ιουνίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;feature=youtu.be&ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.