ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα «φάει» καλά στην Ευρωβουλή η Ελεωνόρα. Θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας!

«Τρομοκράτες» χαρακτήρισε ο Κ.Μητσοτάκης του Κούρδους που αγωνίζονται κατά της Τουρκίας!

Αναγνώρισε «εύλογα δίκαια» στην Τουρκία για εξολόθρευση κουρδικών πληθυσμών!

«Τρομοκράτες» χαρακτήρισε ο Κ.Μητσοτάκης του Κούρδους που αγωνίζονται κατά της Τουρκίας!

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υιοθέτησε τις τουρκικές θέσεις και χαρακτήρισε ως τρομοκράτες τους Κούρδους των PKK-YPG.

Για πρώτη φορά ελληνική πολιτική ηγεσία στρέφεται κατά των Κούρδων και τον κουρδικών κινημάτων, τα οποία αποτελούν και το μοναδικό ουσιαστικό αντίπαλο που δημιουργεί προβλήματα στην Τουρκία.

«Η Τουρκία έχει κάποια εύλογα δίκαια όταν την απασχολεί το ζήτημα της τρομοκρατίας η οποία εκπορεύεται από κουρδικές οργανώσεις. Έχει πληρώσει βαρύ τίμημα από τέτοιες τρομοκρατικές δράσεις», ανέφερε ο Μητσοτάκης.

Προφανώς οι Κούρδοι δεν έχουν «εύλογα δίκαια» κατά τον πρωθυπουργό τα οποία να πρέπει να διεκδικούν, όπως το ότι είναι ένα ξεχωριστό έθνος (αρχαιότατο, είναι οι Καρδούχοι με τους οποίους συγκρούστηκαν οι Έλληνες στην προσπάθειά τους να επιστρέψουν στην Ελλάδα και αναφέρονται στην «Κάθοδο των Μυρίων» του Ξενοφώντα) με δική του γλώσσα και δική του ιστορία, που όμως ποτέ δεν είχε δικό του κράτος ή βασίλειο.

Κάτι σαν τους Ελληνορθόδοξους Ασσύριους της Μέσης Ανατολής που και αυτοί δεν έχουν δικό τους κράτος με την διαφορά ότι κάποτε οι Ασσύριοι είχαν μία αυτοκρατορία.

Το ζήτημα είναι, πως κατέληξε σε αυτή την γεωπολιτική στροφή η κυβέρνηση Μητσοτάκη; Ποιο υποτιθέμενο αντάλλαγμα πήρανε από ΝΑΤΟ-Δύση;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.