ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Βουλή: Πρόστιμα σε κόμματα λόγω παραβίασης διατάξεων

Η απόφαση του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα αναρτήθηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια

Βουλή: Πρόστιμα σε κόμματα λόγω παραβίασης διατάξεων

Πρόστιμα επιβλήθηκαν σε τέσσερα κόμματα, για παραβίαση διατάξεων του νόμου περί χρηματοδότησης. 

Η απόφαση του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα- που μεταξύ άλλων αφορά το ΚΚΕ και τη Χρυσή Αυγή- αναρτήθηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια και αφορά πρόστιμα που το συνολικό τους ύψος ξεπερνά τα 44.000 ευρώ.

Η εν λόγω απόφαση εκδόθηκε έπειτα από την τελική έκθεση αποτελεσμάτων ελέγχου κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων χρήσης 2020, όπως υποβλήθηκε στον πρόεδρο της Βουλής στις 29 Ιουλίου.

Στη Χρυσή Αυγή επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 20.833,33 ευρώ. Αυτό αφορά έσοδα 1.160 ευρώ, χωρίς τήρηση των προϋποθέσεων ιδιωτικής χρηματοδότησης, διακίνηση (άνω του προβλεπόμενου ορίου) δαπανών 19.548,61 ευρώ εκτός τραπεζικών λογαριασμών και μη ανάρτηση οικονομικών καταστάσεων του κόμματος στην ιστοσελίδα του.

Στο ΚΚΕ επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1% της καταβληθείσας τακτικής χρηματοδότησης του 2020, δηλαδή 15.063,48 ευρώ. Η απόφαση κάνει λόγο για έσοδα από συνδρομές και εισφορές ύψους 3.274.780 ευρώ χωρίς τήρηση των προϋποθέσεων ιδιωτικής χρηματοδότησης και παράλειψη δημοσιοποίησης των στοιχείων για έσοδα του κόμματος από δωρεές- κληρονομιές, συνολικού ποσού 785.554,66 ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο «Δημιουργία Ξανά» επιβλήθηκε πρόστιμο 8.000 ευρώ, για παράλειψη υποβολής ετήσιων οικονομικών καταστάσεων και στη «Νέα Ελληνική Ορμή» ύψους 400 ευρώ για χρηματοδότηση από μη επιτρεπόμενο φορέα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.