Ο Μάριος Σαλμάς τόνισε τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έλαβε και που είχαν έφεραν άμεση εξοικονόμηση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 500 εκατ. ευρώ αλλά και την στοχοποίησή του.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας είπε ήταν ο πρώτος εντός του ελληνικού κοινοβουλίου που κατήγγειλε την υπόθεση Novartis και πως ο ίδιος κατέβαλε συντονισμένες προσπάθειες προκειμένου να αποκαλυφθεί το σκάνδαλο. «Δεν πίστευα ότι μετά από όσα έκανα θα βρισκόμουν κατηγορούμενος» είπε χαρακτηριστικά.

«Επί θητείας μου θεσμοθετήθηκε ο τρόπος τιμολόγησης φαρμάκων και αυτό το πλαίσιο ισχύει έως σήμερα» τόνισε ο κ. Σαλμάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε άλλο σημείο ανέφερε «θεσμοθέτησα τον τρόπο που χάνουν την τιμολόγηση τα πρωτότυπα φάρμακα και πέφτουν στο 50% ήταν η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που έφερα. Για τα φάρμακα που λήγει η πατέντα τους η τιμή έπρεπε να πέσει στο 50% και αυτή η δράση εξοικονόμησε 500 εκατ. ευρώ εντός ενός έτους. Μέσα σε μια νύχτα όμως έγινα στόχος δεκάδων πολυεθνικών. Εγώ ο αφελής χαιρόμουν που οι ασθενείς αγόραζαν φθηνότερα και δεν θα κόβονταν συντάξεις. Ο τζίρος της Νοβαρτις μειώθηκε κατά 30% σε μια νύχτα» ενώ σημείωσε με νόημα «Ένας τρελός αναπληρωτής υπουργός τα αλλάζει όλα αλλά. Αυτά έκανα εγώ. Δεν ξέρω τι έγινε μετά».