«Εθνικές εκλογές τον Μάιο με άνετη επικράτηση της ΝΔ» βλέπουν οι Financial Times

«Εθνικές εκλογές τον Μάιο με άνετη επικράτηση της ΝΔ» βλέπουν οι Financial Times

Eκλογές αμέσως μετά τις ευρωεκλογές βλέπουν οι Financial Times και άνετη επικράτηση της ΝΔ στο δημοσίευμα τους με τίτλο «Ευρωεκλογές: Οι δημοσκοπήσεις ανά χώρα», αναλύοντας τις δημοσκοπήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα τους τελευταίους δύο μήνες.

Οι εκτιμήσεις για τις έδρες: ΝΔ: 10 έδρες, ΣΥΡΙΖΑ: 7, KINAΛ: 1 και άλλοι: 3. Η Ελλάδα έχει 21 έδρες στην Ευρωβουλή και οι έδρες της ΝΔ προσμετρώνται στο ΕΛΚ (EPP στην εικόνα), του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωομάδα της Αριστεράς (GUE-NGL) και του ΚΙΝΑΛ στην ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D).

Παράλληλα, η αρθρογράφος των FT προβλέπει πως στην Ελλάδα αναμένεται να πραγματοποιηθούν πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές ταυτόχρονα ή εντός μιας εβδομάδας από τις ευρωπαϊκές κάλπες.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Η χώρα εξέρχεται από μια δεκαετή ύφεση, αλλά με την ανεργία να εξακολουθεί να υπερβαίνει το 18% και μια άνευ προηγουμένου έξοδο ειδικευμένων νέων εργαζομένων σε άλλες χώρες της ΕΕ, η δημιουργία θέσεων απασχόλησης θα είναι το πρωταρχικό ζήτημα και στις δύο εκλογές.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, η οποία επικράτησε στις Ευρωεκλογές το 2014 και κέρδισε δύο γενικές εκλογές το 2015, να υστερεί έναντι της Νέας Δημοκρατίας.»

Η εικόνα της Ευρωβουλής

Από την έρευνα των Financial Times προκύπτει ότι το ΕΛΚ και οι Σοσιαλιστές θα παραμείνουν οι δύο μεγαλύτερες πολιτικές ομάδες στην Ευρωβουλή, ωστόσο, για πρώτη φορά ίσως χάσουν την απόλυτη πλειοψηφία (αθροιστικά).

Σε άνοδο βρίσκονται οι Ευρωσκεπτικιστές, γεγονός που θα δυσκολέψει το έργο της επόμενης Ευρωβουλής, σύμφωνα πάντα με την ανάλυση της εφημερίδας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην γενική προβολή των εδρών προκύπτει ότι το ΕΛΚ θα συγκεντρώσει 178 έδρες, οι Σοσιαλιστές 138, οι Φιλελεύθεροι 95, η Αριστερά 49, οι Πράσινοι 42, ενώ τα ευρωσκεπτικιστικά κόμματα (σε διάφορες εκδοχές) θα ξεπεράσουν συνολικά τις 150 έδρες. Το Σώμα που θα προκύψει θα έχει 705 έδρες (από 750, λόγω Brexit).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.