ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Προανακριτική Novartis: «Ακονίζουν» τα μαχαίρια ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Προανακριτική Novartis: «Ακονίζουν» τα μαχαίρια ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Μετωπική σύγκρουση αναμένεται το απόγευμα στην προανακριτική επιτροπή, με το κλίμα να είναι ήδη τεταμένο σε ότι αφορά τη συζήτηση και την λήψη απόφασης σχετικά με τις εξαιρέσεις μελών της που έχουν ζητηθεί από τα κόμματα.

ΝΔ και ΚΙΝΑΛ επιμένουν στις εξαιρέσεις από μέλη της επιτροπής των Παύλο Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου καθώς θεωρούν κρίσιμες τις καταθέσεις τους σε σχέση με δηλώσεις και πράξεις τους στην υπόθεση των παρεμβάσεων κατά την δικαστική διερεύνηση της υπόθεση της Novartis και εάν παραμείνουν ως μέλη της επιτροπής αυτές οι εξετάσεις τους δεν θα μπορεί να γίνουν.

Στον αντίποδα, στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει το μέλος της επιτροπής και βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης που ζητούν εξαίρεση λόγω νομικής συνδρομής που παρείχε το γραφείο του στον κ. Μανιαδάκη.

Ο κ. Πλεύρης το πρωί μιλώντας αναφέρθηκε στο θέμα της σχέσης του με τον κ. Μανιαδάκη αλλά και την ύπαρξη μιας συνάντησης που υπάρχει σε καφέ ξενοδοχείου όπου είχε ο βουλευτής με τον κ. Μανιαδάκη αλλά και με άλλο παριστάμενο πρόσωπο, ώστε η δημοσιοποίησή της να μην αποτελέσει όπως είπε σημείο δημιουργίας στρεβλών εντυπώσεις από τυχόν επίκλησή της.

Η απόφαση επί των εξαιρέσεων στην προανακριτική κρίνεται με ψηφοφορία. Κατά συνέπεια σε περίπτωση που η πλειοψηφία ΝΔ και ΚΙΝΑΛ επιμείνει μέχρι τέλους στην εξαίρεση των κυρίων Πολάκη – Τζανακόπουλου, το ενδιαφέρον είναι το πως θα αντιδράσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Πολάκης έχει δηλώσει πάντως, τις προηγούμενες ημέρες, ότι «θα μας βγάλουν από την επιτροπή μόνο σηκωτούς…» ενώ πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ότι εάν ο κ. Μητσοτάκης επιχειρήσει την πρωτοφανή στα κοινοβουλευτικά χρονικά μεθόδευση προκειμένου να εξαιρεθούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Προανακριτική Επιτροπή, θα είναι ο ίδιος υπεύθυνος για ό,τι θα ακολουθήσει.

Η επιχειρούμενη εξαίρεση βουλευτών είναι καταφανώς παράνομη, αντιθεσμική και συνιστά κοινοβουλευτικό πραξικόπημα ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές του δεν πρόκειται ούτε να το αποδεχθούν ούτε να το νομιμοποιήσουν. Σχετικά με τη στάση και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ η Γραμματέας της ΚΟ Όλγα Γεροβασίλη, παρείχε σήμερα το πρωί σχετική ενημέρωση στον Πρόεδρο της Βουλής, δείχνοντας ότι αφήνουν ανοικτό μέχρι και την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την επιτροπή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σήμερα έχει προγραμματιστεί η εξέταση του πρώτου μάρτυρα του κ. Κωνσταντίνου Φρουζή, αλλά η κατάθεση του είναι αμφίβολο εάν θα προλάβει να πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα καθώς η συζήτηση επί των εξαιρέσεων αναμένεται να είναι μακρά και μάχες χαρακωμάτων σκληρές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.