ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Μπρα-ντε-φερ» mr. Facebook και Έλον Μασκ για τους κινδύνους απ’ την ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης (φωτό, βίντεο)

«Μπρα-ντε-φερ» mr. Facebook και Έλον Μασκ για τους κινδύνους απ’ την ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης (φωτό, βίντεο)

Δύο από τους σημαντικότερους άνδρες στον κόσμο της τεχνολογίας βρίσκονται σε ανοιχτή σύγκρουση. Ο λόγος για τους δισεκατομμυριούχους Μαρκ Ζούκερμπεργκ και Έλον Μασκ, οι οποίοι διαφωνούν κάθετα για τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει η τεχνητή νοημοσύνη.

Ο Έλον Μασκ, ιδρυτής της Tesla Motors, εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη και τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει έναντι των ανθρώπων. Ο Μασκ σχολίασε με ένα tweet πως οι γνώσεις και η κατανόηση του Ζούκερμπεργκ αναφορικά με το ζήτημα της τεχνητής νοημοσύνης είναι «περιορισμένες».

Ο συν-ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ δεν άφησε ασχολίαστη την προσβολή του αφεντικού της Tesla Motors και απάντησε πως τα σχόλια και οι προειδοποιήσεις του Μασκ είναι «πραγματικά αρνητικά» και «ιδιαίτερα ανεύθυνα».

Ο Mr Facebook συνέχισε δηλώνοντας πως θεωρεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη ίσως μπορεί στο μέλλον να σώζει ανθρώπινες ζωές, με τα αυτό-οδηγούμενα αυτοκίνητα ή με τη δυνατότητα της καλύτερης διάγνωσης ιατρικών παθήσεων.

Ο Ζούκερμπεργκ αν και δεν ανέφερε ονομαστικά τον Μασκ σχολίασε πως δεν κατανοεί τα άτομα που είναι κατά της ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης και πως το βρίσκει ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο.

Ο Έλον Μασκ προειδοποιεί εδώ και χρόνια σχετικά με τους κινδύνους που κρύβει η τεχνητή νοημοσύνη ενάντια στον ανθρώπινο πολιτισμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.