ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

«Σβήνει» οριστικά το Adobe Flash Player μέχρι και το 2020

«Σβήνει» οριστικά το Adobe Flash Player μέχρι και το 2020

Έρχεται το τέλος για το πασίγνωστο Adobe Flash Player έως το τέλος του 2020, όπως ανακοίνωσε επισήμως την Τετάρτη, η Adobe Systems.

Το πασίγνωστο plug-in κάποτε αποτελούσε έναν από τους πιο διαδεδομένους τρόπους για να δει κανείς βίντεο και να παίξει παιχνίδια στο Ίντερνετ. Ωστόσο, είχε δεχτεί επίσης πολύ έντονες κριτικές, λόγω τρωτών σημείων στον κώδικά του, τα οποία το καθιστούσαν ευάλωτο σε χάκερ.

Μέχρι τα τέλη του 2020, η Adobe θα έχει σταματήσει τα updates και την κυκλοφορία του Flash, ενώ ως τότε θα συνεργάζεται με εταιρείες όπως η Apple, η Mozilla, η Microsoft και η Google για να παρέχει updates ασφαλείας για τους browsers τους και να υποστηρίζει τις νέες εκδόσεις τους- ωστόσο, πέρα από αυτό, δεν θα προσφέρει νέες λειτουργίες και χαρακτηριστικά.

Επίσης, όπως αναφέρει το TechCrunch, σε ανακοίνωσή της η Adobe σημειώνει πως σκοπεύει να είναι «πιο επιθετική» όσον αφορά στον τερματισμό της υποστήριξης για το Flash σε κάποιες συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές, όπου κυκλοφορούν παλιές εκδόσεις του χωρίς να έχει δοθεί σχετική άδεια. Η εταιρεία επίσης προτρέπει τους δημιουργούς περιεχομένου να «μεταναστεύσουν» σε άλλες τεχνολογίες, όπως το HTML5, το WebGL και το WebAssembly, που έχουν «ωριμάσει» μέσα στα τελευταία χρόνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πλέον, μεγάλο μέρος των λειτουργιών του Flash έχει περάσει στο HTML5 (κάτι που αναγνωρίζει και η Adobe στην ανακοίνωσή της). Σημειώνεται πως ένας από τους σφοδρότερους αντιπάλους του Flash ήταν η Apple- μάλιστα ο Στιβ Τζομπς είχε κάποτε γράψει δημόσια επιστολή σχετικά με τα προβλήματά του, εκφράζοντας προβληματισμούς σχετικά με τη διαθεσιμότητά του, την ασφάλειά του και τις επιδόσεις του. Ως εκ τούτου, το plug-in δεν υποστηριζόταν ποτέ στις φορητές συσκευές με iOS της Apple.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.