ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τι ώρα δείχνει το «Ρολόι του Αφανισμού» για το τέλος της ανθρωπότητας

Τι ώρα δείχνει το «Ρολόι του Αφανισμού» για το τέλος της ανθρωπότητας

Τα μέλη του Συμβουλίου Επιστήμης και Ασφάλειας του περιοδικού Bulletin of the Atomic Scientists, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, αποκάλυψαν τι ώρα δείχνει το «Ρολόι του Αφανισμού» (Doomsday Clock), μια σχηματική απεικόνιση των κινδύνων που η ανθρωπότητα θα κληθεί να αντιμετωπίσει μέσα στο 2019 για να αποτρέψει την καταστροφή της. Και τα νέα δεν είναι καλά.

Όπως για για το 2018, έτσι και για φέτος, το «Ρολόι του Αφανισμού» δείχνει δύο λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα, με τους επιστήμονες να επισημαίνουν ότι ανησυχούν πολύ για τον κίνδυνο ενός πυρηνικού πολέμου, μιλώντας ακόμη και για την πιθανότητα να εξαπολύσει κάποια χώρα επίθεση «κατά λάθος», και να τονίζουν ότι δείκτες του ρολογιού έχουν βρεθεί τόσο κοντά στα μεσάνυχτα μόνο μία φορά στο παρελθόν: το 1953, όταν οι ΗΠΑ και η πρώην ΕΣΣΔ πραγματοποιούσαν δοκιμές βόμβας υδρογόνου, όπως αναφέρει το fumara.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στους παράγοντες κινδύνου υπογραμμίστηκε και η κλιματική αλλαγή (σταθερά από το 2007), ενώ η ομάδα που αποφασίζει για το πού θα βρεθούν οι δείκτες του «ρολογιού» παραδέχθηκε ότι η απόφασή της να αφήσει τους δείκτες στην ίδια θέση με πέρσι είναι «ασυνήθιστη»», ωστόσο, τόνισε ότι ο κίνδυνος πυρηνικής καταστροφές παραμένει ακόμη εξαιρετικά υψηλός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.