ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δύο τεράστιες μαύρες τρύπες έχουν μπει σε τροχιά σύγκρουσης – Τι πρόκειται να συμβεί

Δύο τεράστιες μαύρες τρύπες έχουν μπει σε τροχιά σύγκρουσης – Τι πρόκειται να συμβεί

Μια κατακλυσμική σύγκρουση λέγεται ότι είναι αναπόφευκτη καθώς δύο υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες απέχουν μόλις 1.600 έτη φωτός η μία από την άλλη, καθιστώντας τις το πιο κοντινό ζευγάρι που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα.

Οι δύο μαύρες τρύπες περιελίσσονται η μία προς την άλλη και θα συγχωνευθούν σε μια κολοσσιαία άβυσσο, ανέφεραν οι αστρονόμοι. Απέχουν 80 εκατομμύρια έτη φωτός από τη Γη.

Η επικεφαλής συγγραφέας της σχετικής έρευνας Dr Karina Voggel, από το Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου, δήλωσε: «Χωρίζονται από πολύ μικρότερη απόσταση από οποιοδήποτε άλλο ζευγάρι υπερμεγέθων μαύρων τρυπών που είχαν εντοπιστεί στο παρελθόν. Τελικώς θα συγχωνευθούν σε μια γιγάντια μαύρη τρύπα».

Όταν ενωθούν, θα εκπέμψουν βαρυτικά κύματα ή κυματισμούς στον χώρο και τον χρόνο, όπως ακριβώς είχε προβλεφθεί στη γενική θεωρία της σχετικότητας του Άλμπερτ Αϊνστάιν.

Οι υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες είναι το μεγαλύτερο είδος, μεγαλώνουν σε μάζα καθώς καταβροχθίζουν την ύλη και την ακτινοβολία και ίσως συγχωνεύονται με άλλες μαύρες τρύπες. Αυτές οι φαινομενικά πυκνές ουράνιες οντότητες είναι εξαιρετικά δύσκολο να παρατηρηθούν παρά τη μεγάλη μάζα τους, επειδή δεν επιτρέπουν στο φως να διαφύγει και να ανακλαστεί πίσω στη Γη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το μέγεθος των μαύρων τρυπών υπολογίστηκε από τη βαρυτική έλξη των αστεριών γύρω τους και κατέστη δυνατό επειδή βρίσκονται κοντά στη Γη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.