ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Εξερράγη μετεωρίτης πάνω από τις ΗΠΑ – 100 φορές πιο φωτεινή από την πανσέληνο η έκρηξη

Εξερράγη μετεωρίτης πάνω από τις ΗΠΑ – 100 φορές πιο φωτεινή από την πανσέληνο η έκρηξη

Οι αμερικανικές υπηρεσίες επιβεβαίωσαν ότι η έκρηξη που ακούστηκε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στο Πίτσμπουργκ πιθανότατα προήλθε από διαστημικό βράχο που εξερράγη στην ατμόσφαιρα.

Η ισχύς της έκρηξης εκτιμάται ότι αντιστοιχούσε σε 27,2 τόνους TNT, σχεδόν τρεις φορές ισχυρότερη από τη μεγαλύτερη μη πυρηνική βόμβα στο οπλοστάσιο των ΗΠΑ.

Το μετέωρο εισήλθε στην ατμόσφαιρα στις 10.30 το πρωί τοπική ώρα, αν ο ουρανός δεν ήταν συννεφιασμένος, η έκρηξη θα ήταν εύκολα ορατή, περίπου 100 φορές πιο φωτεινή από την πανσέληνο, εκτίμησε η NASA.

Η πρώτη ανακοίνωση είχε έρθει λίγο νωρίτερα από την Εθνική Υπηρεσία Καιρού, η οποία ανέφερε ότι η λάμψη εντοπίστηκε σε εικόνες του δορυφόρου GOES-16 και δεν υπήρχε ένδειξη ότι σχετιζόταν με κεραυνούς.

Η υπηρεσία Meteor Watch της NASA επιβεβαίωσε αργότερα πως επρόκειτο για μετέωρο. «Αν υποθέσουμε ότι η ταχύτητα του μετεώρου ήταν 72.000 χιλιόμετρα την ώρα, υπολογίζουμε ότι το αντικείμενο είχε διάμετρο γύρω στο ένα μέτρο και μάζα περίπου μισό τόνο» ανακοίνωσε.

Η έκρηξη τράνταξε τα σπίτια στο Σάουθ Χιλκς και άλλες περιοχές του Πίτσμπουργκ, με πολλούς κατοίκους να βγαίνουν στο δρόμο νομίζοντας πως επρόκειτο για σεισμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«O κρότος ήταν τόσο δυνατός που ταρακούνησε το σπίτι μου στη Βερόνα. Άρπαξα τον σκύλο μου, είχαμε τρομάξει και οι δύο […] Σκέφτηκα σεισμό, εκτροχιασμό τρένου ή μεγάλη σύγκρουση στα διόδια πίσω από το σπίτι μου» ανέφερε στο Διαδίκτυο κάτοικος της περιοχής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.