Τι είναι τα δεκάδες σήματα που λαμβάνουμε από άλλους γαλαξίες;

Τι είναι τα δεκάδες σήματα που λαμβάνουμε από άλλους γαλαξίες;

Την Τρίτη, ο διευθυντής της NASA δήλωσε ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρχει εξωγήινη ζωή και δη στο ηλιακό μας σύστημα. Ένα 24ωρο μετά, αστρονόμοι που διερευνούν υλικό από διάφορα τηλεσκόπια, ανακοίνωσαν ότι το τελευταίο διάστημα έχει εντοπιστεί ένας πολύ μεγάλος αριθμός μυστήριων σημάτων από το βαθύ Διάστημα και δη από άλλους γαλαξίες, γεγονός που μπορεί να εκλειφθεί ακόμη και ως πιθανότητα επικοινωνίας εξωγήινου πολιτισμού με τη Γη.

Αυστραλοί επιστήμονες δήλωσαν δημοσίως ότι ο αριθμός των ραδιοσημάτων και η συχνότητα στην οποία εκπέμπουν αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ενώ το εντυπωσιακό στοιχείο αφορά την προέλευσή τους, καθώς η πηγή μετάδοσής τους φαίνεται να βρίσκεται εκτός του Milky Way!

Οι Αυστραλοί αστρονόμοι δήλωσαν ότι ο αριθμός των σημάτων που εντοπίστηκαν από τα τηλεσκόπια που «σαρώνουν» το Διάστημα, ήταν εξαιρετικά ασυνήθιστος, γεγονός που παραπέμπει σε κάτι εντελώς διαφορετικό με τα μεμονωμένα ραδιοκύματα που είχαν εντοπιστεί τις προηγούμενες φορές.

Τα ραδιοκύματα από το βαθύ Διάστημα ερμηνεύονται με δύο τρόπους. Είτε πρόκειται για εκπομπή από τεχνικά μέσα, ήτοι από μακρινούς εξωγήινους πολιτισμούς, είτε παράγονται σε πάλσαρ, που είναι παγιδευμένα στη δίνη μίας Μαύρης Τρύπας μέσω της οποίας διαχέονται στο σκοτεινό Διάστημα.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της ομάδας των Αυστραλών αστρονόμων, εντοπίστηκαν πάνω από 20 σήματα μέσα σε έναν χρόνο, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με το σύνολο των σημάτων που είχαν εντοπιστεί από το 2007 έως και πριν λίγους μήνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι πιθανότητες να πρόκειται για επικοινωνία εξωγήινων πολιτισμών με τη Γη είναι ελάχιστες, όπως διευκρινίζουν οι επιστήμονες, εντούτοις σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποκλειστεί, πολύ δε περισσότερο στη συγκεκριμένη περίπτωση, που τα σήμερα είναι πολλά και χαρακτηρίζονται από μία περιοδικότητα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.