ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ο Ε.Μασκ έστειλε στο Διάστημα τον πρώτο Τούρκο αστροναύτη (βίντεο) 

Πέρα από τον πρώτο Τούρκο αστροναύτη, στην συγκεκριμένη αποστολή λαμβάνουν μέρος άλλα τρία άτομα

Ο Ε.Μασκ έστειλε στο Διάστημα τον πρώτο Τούρκο αστροναύτη (βίντεο) 

Ο πρώτος Τούρκος αστροναύτης έφτασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μετά από πτήση 36 ωρών με το διαστημόπλοιο Dragon της SpaceX.

Ο πύραυλος Falcon-9 με το συγκεκριμένο διαστημόπλοιο είχε εκτοξευθεί με επιτυχία από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Πρόκειται για εμπορική πτήση της εταιρείας του Έλον Μασκ που γίνεται έναντι εισιτηρίου αξίας 55 εκατ. δολαρίων (50 εκατ. ευρώ) που κλήθηκαν να πληρώσουν οι χώρες των συμμετεχόντων αστροναυτών.

Η συμμετοχή του αστροναύτη Αλπέρ Γκεζέραβτζι είναι ενδεικτική των φιλοδοξιών της Τουρκίας, με την κυβέρνηση Ερντογάν και τα φιλοκυβερνητικά τουρκικά μέσα ενημέρωσης να δίνουν ευρεία δημοσιότητα στο γεγονός με έντονα επικοινωνιακή εργαλειοποίηση. Ο Τούρκος αστροναύτης γεννήθηκε στη Σελεύκεια το 1979. Μετά τη γέννησή του, έζησε σε διάφορες επαρχίες της Τουρκίας λόγω του επαγγέλματος του πατέρα του.Αφού ολοκλήρωσε το πτυχίο του στην Ηλεκτρονική Μηχανική στην Ακαδημία της Πολεμικής Αεροπορίας της Κωνσταντινούπολης το 2001, ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αεροπορική Βάση Wright-Patterson στο Dayton του Οχάιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικό μέρος από τα 13 πειράματα που θα κάνει ο Γκεζέραβτζι για λογαριασμό τουρκικών ερευνητικών ομάδων αφορά στην Επιστήμη των Υλικών, προκειμένου να εξαχθούν συμπεράσματα για αμυντικές και διαστημικές εφαρμογές, ενώ επίσης θα διεξάγει βιολογικά και ιατρικά πειράματα.

Πέρα από τον πρώτο Τούρκο αστροναύτη, στην συγκεκριμένη αποστολή λαμβάνουν μέρος άλλα τρία άτομα: ένας Ιταλός, ένας Σουηδός (ολοι τους με εμπειρία στρατιωτικού πιλότου στις πατρίδες τους, τις οποίες και εκπροσωπούν) και ένας ισπανικής καταγωγής Αμερικανός, που είναι και ο επικεφαλής της αποστολής και τυγχάνει συνταξιούχος αστροναύτης της NASA, ο οποίος εργάζεται τώρα για την εταιρεία που οργάνωσε την ιδιωτική πτήση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θα παραμείνουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για δύο εβδομάδες, εκτελώντας πειράματα, συνομιλώντας με μαθητές και απολαμβάνοντας τη θέα της Γης από εκεί. Το ταξίδι της επιστροφής τους στη Γη προγραμματίζεται έπειτα από ακριβώς 14 ημέρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.