ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Κίνα: Εξετάζεται η ανάπτυξη κινητήρων με λέιζερ για νέα υποβρύχια

Δυτικοί αναλυτές απορρίπτουν το σχέδιο ως «αδύνατο»

Κίνα: Εξετάζεται η ανάπτυξη κινητήρων με λέιζερ για νέα υποβρύχια

Ομάδα μηχανικών από το Πανεπιστήμιο Harbin στην Κίνα διατείνεται ότι πραγματοποίησε πρόοδο στην ανάπτυξη τεχνολογίας που θα μπορούσε να καταστήσει τα υποβρύχια σχεδόν αθόρυβα και εξαιρετικά γρήγορα.

Αντί για πυρηνική ενέργεια ή μπαταρίες, οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν έναν τρόπο χρήσης λέιζερ για την προώθηση υποβρυχίων – μια τεχνική γνωστή ως υποβρύχια πρόωση λέιζερ.

Θεωρητικά, τα υποβρύχια θα μπορούσαν να καλυφθούν με ένα δίκτυο μικροσκοπικών οπτικών ινών που εκπέμπουν παλμούς λέιζερ.

Οι λέιζερ παλμοί από τις ίνες θα εξατμίζουν το θαλασσινό νερό, δημιουργώντας πλάσμα, μια κατάσταση που προκύπτει όταν το αέριο υπερθερμαίνεται.

Το πλάσμα θα επεκταθεί, παράγοντας ένα κύμα έκρηξης, προωθώντας το υποβρύχιο προς τα εμπρός.

Με την τοποθέτηση πολλών ακτίνων λέιζερ υψηλής ισχύος γύρω από το υποβρύχιο σε διάφορες γωνίες, θα μπορούσαν να παραχθούν σχεδόν 70.000 newton ώθησης, προωθώντας το με ταχύτητες συγκρίσιμες με εκείνες ενός εμπορικού τζετ.

Ο Ge Yang, ο κύριος ερευνητής του έργου, ανέφερε ότι η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε επίσης να εφαρμοστεί σε υποβρύχιους πυραύλους ή τορπίλες, «αυξάνοντας σημαντικά την υποβρύχια εμβέλεια», σύμφωνα με το πρακτορείο.

Η ομάδα των επιστημόνων υποστηρίζει ότι η διαδικασία αυτή θα προσφέρει όχι μόνο ταχύτητα αλλά και βελτιωμένα χαρακτηριστικά χαμηλής παρατηρησιμότητας.

Η χρήση λέιζερ μπορεί να προκαλέσει επίσης τη διαδικασία της «υπερσπηλαίωσης», όπου μια επικάλυψη φυσαλίδων που σχηματίζεται γύρω από ένα αντικείμενο στο νερό μειώνει την αντίσταση οπισθέλκουσας, επιτρέποντας του να ταξιδεύει πιο γρήγορα.

Αυτή η τεχνολογία έχει ήδη χρησιμοποιηθεί στις ρωσικές τορπίλες Shkval από τη δεκαετία του ’70, χρησιμοποιώντας πυραυλική ώθηση αντί για λέιζερ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.