ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ρωσία: Πρόστιμο στην Google 700.000 ρούβλια

Ρωσία: Πρόστιμο στην Google 700.000 ρούβλια

Η ρωσική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών Roskomnadzor επέβαλλε στην Google πρόστιμο 700.000 ρουβλίων (10.000 ευρώ) επειδή παραβίασε τον νόμο περί πληροφόρησης και ιδιαίτερα το μέρος της σχετικής νομοθεσίας που αφορά το φιλτράρισμα ιστότοπων που απαγορεύονται στην Ρωσία, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ρωσικής ρυθμιστική αρχής τηλεπικοινωνιών η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της.

Η Google σύμφωνα την Roskomnadzor, όπως αναφέρει η ανακοίνωση δεν τήρησε τις απαιτήσεις του νόμου για τον αποκλεισμό από την αναζήτηση παραπομπών σε διαδικτυακούς ιστότοπους, η πρόσβαση στους οποίους είναι περιορισμένη στην επικράτεια της Ρωσίας.

«Από ελέγχους που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι η Google πραγματοποιεί επιλεκτικό φιλτράρισμα στο μέρος της αναζήτησης, καθώς περισσότερο από τα δύο τρίτα των παραπομπών που περιλαμβάνει το μητρώο απαγορευμένης πληροφόρησης διατηρείται στην αναζήτηση», αναφέρει η ανακοίνωση.

Τον κατάλογο των ιστοσελίδων, την πρόσβαση στις οποίες οι ρώσοι πάροχοι υποχρεούνται νε περιορίσουν, τον ορίζει η Roskomnadzor. Στο μητρώο αυτό των ιστοσελίδων περιλαμβάνονται ιστότοποι που περιέχουν εκκλήσεις σε εξτρεμιστικές πράξεις, προπαγανδίζουν αυτοκτονίες ή προωθούν την πορνογραφία, προωθούν την χρήση ναρκωτικών, τα τυχερά παιγνίδια χωρίς την σχετική άδεια καθώς τις πειρατικές ιστοσελίδες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτή είναι η δέυτερη φορά που επιβάλλεται πρόστιμο στην Google. Τον Δεκέμβριο του 2018 της είχε επιβληθεί πρόστιμο 500.000 ρουβλίων (7.000 ευρώ) επειδή αρνήθηκε να φιλτράρει ιστότοπους που απαγορεύονται. Τον Απρίλιο του 2019 ανακοινώθηκε ότι η η αμερικανική εταιρεία άρχισε να φιλτράρει ιστότοπους που απαγορεύονται στην Ρωσία, όχι όμως στο σύνολο τους

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.