Σημαντική αλλαγή από τη Google: Θα προστατεύει τους προσωπικούς μας κωδικούς

Σημαντική αλλαγή από τη Google: Θα προστατεύει τους προσωπικούς μας κωδικούς

H google προγραμματίζει αλλαγές ώστε να προστατευθούν τα προσωπικά μας δεδομένα από «επιτήδειους».

Ένας από τους συχνούς φόβους που έχουμε όλοι κατά την πλοήγησή μας στο Ίντερνετ είναι οι κωδικοί πρόσβασης που χρησιμοποιούμε και κατά πόσο αυτοί είναι γνωστοί σε τρίτους, δηλαδή κατά βάση σε εταιρίες που συλλέγουν τα δεδομένα μας. Όμως, με βάση μια νέα απόφαση της Google για το Chrome, αυτή μας η αγωνία ως έναν βαθμό μετριάζεται.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες, την ώρα που πληκτρολογούν έναν κωδικό ή το username τους, να μπορούν να τα αλλάξουν, σε περίπτωση που έχει υπάρξει διαρροή αυτών των δεδομένων τους σε κάποια άλλη ιστοσελίδα ή εφαρμογή. Στη συνέχεια, εφόσον δηλαδή έχει υπάρξει διαρροή, ο χρήστης θα μπορεί να τα αλλάξει όπου κι αν αυτά χρησιμοποιούνται. Η Google ανακοίνωσε για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη τεχνολογία μέσα στο 2019 στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «Διαχειριστής κωδικών πρόσβασης» και από τον περασμένο Οκτώβριο μπορεί κανείς να «σκανάρει» όλους τους κωδικούς που έχει αποθηκευμένους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με την εφαρμογή της παραπάνω απόφασης, ουσιαστικά θα διευκολύνονται οι χρήστες καθώς θα γλιτώνουν χρόνο από το να ελέγχουν συνεχώς ποιους κωδικούς χρησιμοποιούν σε άλλους λογαριασμούς τους κι επομένως κατά πόσο «αδύναμοι» είναι αυτοί, σε περίπτωση βέβαια που δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγονται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.