ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Με αυτόν τον τρόπο θα δείτε αν σας… «κλέβουν» το Wi-Fi

Με αυτόν τον τρόπο θα δείτε αν σας… «κλέβουν» το Wi-Fi

Όλα τα σπίτια έχουν πλέον ίντερνετ, δηλαδή ένα WI – FI ρούτερ. Ωστόσο αρκετοί είναι εκείνοι που ενδεχομένως να προσπαθήσουν να «κλέψουν» ίντερνετ.

Αν αναρωτιέστε αν υπάρχει τρόπος να προστατευτείτε, (εκτός του password που μπορεί κάποιος να «σπάσει), η απάντηση είναι πως υπάρχουν και μπορείτε να εντοπίσετε ποιος σας κλέβει.wifi-

Ας δούμε ένα-ένα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:
1. Κάντε Login στο router σας (να σημειώσουμε ότι διαφορετικά routers έχουν διαφορετικά login styles οπότε πρέπει να βρείτε αυτό που αντιστοιχεί στη δική σας συσκευή). Πληκτρολογήστε τηνIP address του router στο browser address bar κατευθείαν (π.χ. 192.168.0.1 ή 192.168.1.1 ή 192.168.1.254 – Εάν τα παραπάνω δεν δουλεύουν, μπορείτε να δοκιμάσετε routerlogin.com και θα ανακατευθυνθείτε στο router admin panel σας).

2. Εισάγετε τα administrator username και password.

3. Όταν μπείτε στο Αdmin panel, ψάξτε για menu options όπως είναι τα «Connected devices» ή «Attached devices».

Εάν βρείτε αυτό το menu, θα μπορέσετε να δείτε τη MAC Address, την IP Address και τοDevice name όλων των συσκευών που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυό σας. Στην εικόνα παρακάτω μπορείτε να δείτε πώς φαίνεται το «Attached devices».

4. Εάν παρατηρήσετε το όνομα κάποιου extra χρήστη ή extra συσκευής, τότε αυτός είναι ο εισβολέας που χρησιμοποιεί το Wi-Fi σας χωρίς την άδειά σας.

Πώς θα τον σταματήσετε;
Μπορείτε να ακολουθήσετε τα εξής βήματα για να διασφαλίσετε όσο περισσότερο μπορείτε το δίκτυό σας:

1. αλλάξτε αμέσως τον κωδικό, και θέτετε κάποιον πιο ισχυρό. 2. μπορείτε να απενεργοποιήσετε το SSID broadcast. 3. για αποτελεσματικότερη λύση μπορείτε να θέσετε ένα φίλτρο που να βασίζεται στην MAC address των συσκευών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.