ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Και η Αυστραλία βρήκε πατέντα για να παρακολουθεί μέσω κινητού πιθανά κρούσματα κορωνοϊού

Και η Αυστραλία βρήκε πατέντα για να παρακολουθεί μέσω κινητού πιθανά κρούσματα κορωνοϊού

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, η Αυστραλία κυκλοφόρησε σήμερα, Κυριακή, εφαρμογή η οποία θα παρακολουθεί τις επαφές των ασθενών με κορωνοϊό.

«Η εφαρμογή COVIDSafe έχει να κάνει με την παροχή βοήθειας, την εύρεση εκείνων των περιπτώσεων που μπορεί να είναι αδιάγνωστες από την επιστημονική κοινότητα, τη βοήθεια των ανθρώπων να θεραπευτούν εγκαίρως, τη βοήθεια των ατόμων να έχουν έγκαιρη διάγνωση και να διασφαλίσουν ότι οι εργαζόμενοι στην υγεία μας, οι οικογένειες και οι φίλοι μας προστατεύονται. Μια εφαρμογή που θα σώσει ζωές» , δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Αυστραλίας Γκρεγκ Χαντ στα τοπικά ΜΜΕ.

Ο αρμόδιος υπουργός σημείωσε ότι η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για λήψη στο Google Play και στο App Store από την Κυριακή.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της αυστραλιανής κυβέρνησης, με τη βοήθεια της εφαρμογής COVIDSafe, οι επαγγελματίες της υγειονομικής περίθαλψης θα μπορούν να επικοινωνήσουν γρήγορα με άτομα που ενδέχεται να έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Οι χρήστες είναι εγγυημένοι ότι τα δεδομένα τους θα προστατεύονται.

«Η εφαρμογή COVIDSafe είναι η μόνη εφαρμογή παρακολούθησης επαφών που έχει εγκριθεί από την αυστραλιανή κυβέρνηση», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέχρι στιγμής, η Αυστραλία έχει καταγράψει 6.711 κρούσματα της νόσου, συμπεριλαμβανομένων 83 θανάτων και 5.539 περιπτώσεων που έγιναν καλά, σύμφωνα με κυβερνητικά στατιστικά στοιχεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.