Apple: Η φθηνότερη έκδοση του iPhone 12 θα κυκλοφορήσει το 2021

Apple: Η φθηνότερη έκδοση του iPhone 12 θα κυκλοφορήσει το 2021

Η Apple, σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση της Wedbush Securities, σχεδιάζει το λανσάρισμα μίας φθηνότερης έκδοσης του iPhone 12, το οποίο θα υποστηρίζει μόνο την πρόσβαση σε δίκτυα 4G και όχι τα νεότερα δίκτυα 5G.

Η αρχική ανάλυση της εταιρείας ερευνών ήθελε την Apple να λανσάρει ένα μίγμα συσκευών 4G και 5G το φθινόπωρο. Ωστόσο, η συγκεκριμένη θέση αναθεωρήθηκε μετά την αποκάλυψη προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα της κατασκευάστριας εταιρείας.

Την ανάλυση έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Business Insider, με τους συντάκτες της να υποστηρίζουν ότι η έκδοση 4G του iPhone 12 θα κάνει την εμφάνισή της περί τον Φεβρουάριο του 2021 και αναμένεται να είναι φθηνότερη από την έκδοση 5G που αναμένεται να ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο.

Άλλες λεπτομέρειες για τον εξοπλισμό της συσκευής δεν έγιναν γνωστές αν και οι αναλυτές της Wedbush Securities υποστηρίζουν ότι η τιμή του θα κινηθεί πέριξ των 800 δολαρίων.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως το γεγονός ότι η ανάλυση θεωρεί ότι η Apple δεν πρόκειται να ανεβάσει τις τιμές των φετινών iPhones, ακόμη και για τα μοντέλα που θα ενσωματώνουν την υποστήριξη των δικτύων 5G.

Η Apple μάλιστα φέρεται να σχεδιάζει το λανσάρισμα ορισμένων 5G μοντέλων σε τιμές κάτω των 1000 δολαρίων. Αιτία για την συγκεκριμένη τιμολογιακή πολιτική είναι, σύμφωνα με τους αναλυτές, το γεγονός ότι λόγω κορωνοϊού και την συνεπακόλουθης ύφεσης η Apple είναι αναγκασμένη να απευθυνθεί σε μία ευρύτερη πελατειακή βάση.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τέτοιου είδους κινήσεις δεν είναι σπάνιες εκ μέρους της Apple. Το περασμένο φθινόπωρο λανσαρίστηκε το iPhone 11 το οποίο ήταν λίγο φθηνότερο σε σχέση με το iPhone XR που είναι ανακοινωθεί έναν χρόνο πριν.

Αποτέλεσμα, το iPhone 11 αποτέλεσε το δημοφιλέστερο κινητό τηλέφωνο κατά το α’ τρίμηνο του 2020, ξεπερνώντας το XR, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Omdia.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις των αναλυτών, η Apple θα παρουσιάσει το φθινόπωρο τέσσερις εκδόσεις του iPhone 12, εκ των οποίων όλα θα υποστηρίζουν την πρόσβαση στα δίκτυα 5G. Παράλληλα, εκτιμάται ότι θα υπάρξει μία νέα επιλογή σε επίπεδο μεγέθους οθόνης ενώ θα υπάρξει και μία γενικότερη ανανέωση στο design των συσκευών που θα παραπέμπει περισσότερο στον σχεδιασμό του iPad Pro, σύμφωνα με το Bloomberg.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.