ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Fastly: Από «σφάλμα λογισμικού» το παγκόσμιο μπλακ άουτ που «χτύπησε» ειδησεογραφικές ιστοσελίδες

Fastly: Από «σφάλμα λογισμικού» το παγκόσμιο μπλακ άουτ που «χτύπησε» ειδησεογραφικές ιστοσελίδες

«Χάος» προκάλεσε το παγκόσμιο μπλακ άουτ που σημειώθηκε την Τρίτη στο ίντερνετ και έθεσε εκτός λειτουργίας μεγάλες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες.

Στα αίτια του μπλακ άουτ αναφέρθηκε η Fastly, η εταιρεία cloud computing, σύμφωνα με την οποία προκλήθηκε από «ένα πρόβλημα στο λογισμικό της», το οποίο «προκλήθηκε όταν ένας από τους πελάτες της, τροποποίησε τις ρυθμίσεις του».

Όταν συνέβη αυτό, ξεκίνησε μια ακολουθία ζητημάτων που «χτύπησε» πολλούς από τους μεγαλύτερους παγκόσμιους ιστότοπους – The Guardian, Financial Times, The New York Times, Le Monde, Bloomberg News, CNN, BBC και ο κυβερνητικός ιστότοπος του Ηνωμένου Βασιλείου, μεταξύ άλλων – τους έθεσε εκτός λειτουργίας για περίπου μια ώρα.

«Αυτή η διακοπή ήταν ευρεία και σοβαρή και λυπούμαστε πραγματικά για τον αντίκτυπο στους πελάτες μας και σε όλους όσους βασίζονται σε αυτούς», δήλωσε η Fastly σε ανάρτηση του ανώτερου στελέχους μηχανικής και υποδομών, Nick Rockwell, προσθέτοντας πως το πρόβλημα αυτό «έπρεπε να έχει προβλεφθεί».

Η ανάρτηση της εταιρείας παρείχε ένα χρονοδιάγραμμα των γεγονότων της Τρίτης και υποσχέθηκε να εξετάσει και να εξηγήσει γιατί απέτυχε να εντοπίσει το σφάλμα λογισμικού κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής διαδικασίας.

Σύμφωνα με τη Fastly, το σφάλμα εμφανίστηκε σε μια ενημέρωση λογισμικού που εστάλη στους πελάτες στις 12 Μαΐου, αλλά δεν ενεργοποιήθηκε έως ότου ένας πελάτης, η ταυτότητα του οποίου δεν γνωστοποιήθηκε, πραγματοποίησε αλλαγές σε ρυθμίσεις. Μετά από αυτό, «το 85% του δικτύου μας εμφάνισε σφάλματα».

Η εταιρεία εντόπισε άμεσα το πρόβλημα, στις 9:47 τοπική ώρα και στις 10:27 οι μηχανικοί της είχαν ήδη επεξεργαστεί τα αίτια που το προκάλεσαν. Όταν απενεργοποίησαν τις ρυθμίσεις που προκάλεσαν το πρόβλημα, το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου της εταιρείας ανέκαμψε.

«Μέσα σε 49 λεπτά, το 95% του δικτύου μας λειτουργούσε κανονικά», δήλωσε η Fastly.

Τα δίκτυά της Fastly ανακτήθηκαν πλήρως στις 12:35, ενώ άρχισε να κυκλοφορεί μια μόνιμη επιδιόρθωση λογισμικού στις 17:25.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.