Apple: Τέλος στην παραγωγή του iPhone 12 Μini ενόψει της κυκλοφορίας του iPhone 13

Apple: Τέλος στην παραγωγή του iPhone 12 Μini ενόψει της κυκλοφορίας του iPhone 13

Το iPhone 12 Μini δεν είχε τις επιδόσεις που αναμένονταν και φέρεται η Apple να έχει σταματήσει ήδη η παραγωγή του.

Σύμφωνα με αναφορά της TrendForce, που δημοσιεύτηκε σήμερα το πρωί, το iPhone 12 mini με την οθόνη των 5,4 ιντσών κατατάσσεται σε καθεστώς «End-of-Life» από τις αρχές του τρέχοντος τριμήνου, λόγω των μειωμένων πωλήσεων. Το συγκεκριμένο μοντέλο, σύμφωνα με την TrendForce «υπέφερε από απογοητευτικές επιδόσεις πωλήσεων σε σύγκριση με τα άλλα μοντέλα που απαρτίζουν την οικογένεια της σειράς iPhone 12».

Ουσιαστικά, η Apple φέρεται να έχει τερματίσει οριστικά την παραγωγή του iPhone 12 mini. Η εταιρεία θα συνεχίσει να διαθέτει προς πώληση το υφιστάμενο στοκ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, εν όψει της ανακοίνωσης το φθινόπωρο της νέας σειράς συσκευών iPhone 13.

Προφανώς η Apple δεν επιβεβαιώνει επίσημα τη συγκεκριμένη αναφορά αλλά θα πρέπει να σημειωθεί ότι ανάλογη εκτίμηση είχε κάνει τον περασμένο Φεβρουάριο και η J.P. Morgan, ότι δηλαδή η αμερικανική εταιρεία σχεδιάζει να σταματήσει την παραγωγή κάποια στιγμή εντός του τρέχοντος τριμήνου. Λίγο αργότερα, στις αρχές Μαρτίου, η ιαπωνική εφημερίδα Nikkei εκτιμούσε, επικαλούμενη πολλαπλές πηγές, ότι η Apple θα περιόριζε την παραγωγή του iPhone 12 mini «έως και κατά 70%» εντός του πρώτου τριμήνου του 2021.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών TrendForce, με την έλευση της σειράς iPhone 13 μαζί με το iPhone 12 mini αναμένεται να «αποσυρθούν» και τα iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max όπως επίσης και το iPhone XR. Εάν αυτό επιβεβαιωθεί, σημαίνει ότι η Apple θα διαθέτει εν όψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς τα μοντέλα iPhone SE (2020), iPhone 11, iPhone 12 και ολόκληρη την iPhone 13 series.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ η εταιρεία σταματάει την παραγωγή του iPhone 12 mini λόγω χαμηλών πωλήσεων εντούτοις σχεδιάζεται ο διάδοχός του στη μορφή ενός μελλοντικού iPhone 13 mini. Πάντως σε μακροπρόθεσμη βάση τα «μικρά» μοντέλα της Apple τελούν σε καθεστώς αμφισβήτησης. Άλλες αναλύσεις θεωρούν ότι η Apple θα αντικαταστήσει το μοντέλο των 5,4 ιντσών iPhone με μία οικονομική έκδοση μοντέλου στις 6,7 ίντσες για το 2022, πιθανότατα ένα μοντέλο που θα ονομάζεται iPhone 14 Max. Δηλαδή η Apple θα μεταβεί από το «mini» μέγεθος οθόνης στη λογική των «mini» τεχνικών χαρακτηριστικών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.