ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Δείτε ποια είναι τα οφέλη από την κατανάλωση των βερίκοκων στην εγκυμοσύνη

Τα αποξηραμένα βερίκοκα είναι εξίσου υγιεινά

Δείτε ποια είναι τα οφέλη από την κατανάλωση των βερίκοκων στην εγκυμοσύνη

Η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή την περίοδο της κύησης, είναι γνωστό πως παίζει σημαντικό ρόλο στην ομαλή εξέλιξη της εγκυμοσύνης και την υγιή ανάπτυξη του εμβρύου.

Τα φρούτα δεν μπορούν να λείπουν φυσικά από αυτήν μίας και είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες, συστατικά απαραίτητα για εσάς και το μωρό.

Τώρα το καλοκαίρι οι επιλογές σας είναι πολλές και ένα από τα αγαπημένα φρούτα είναι τα βερίκοκα. Είναι νόστιμα, υγιεινά και πολύ θρεπτικά.

Ποια τα οφέλη από την κατανάλωση των βερίκοκων στην εγκυμοσύνη;

  • Αντιμετωπίζουν τη δυσκοιλιότητα. Τα βερίκοκα είναι καλή πηγή φυτικών ινών οι οποίες είναι απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του εντέρου και την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.
  • Βοηθά στην αντιμετώπιση της αναιμίας. Τα βερίκοκα είναι πλούσια sε σίδηρο και χαλκό. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι πολύ αποτελεσματικά στην αύξηση της αιμοσφαιρίνης και έτσι βοηθούν στην πρόληψη ή και τη θεραπεία της αναιμίας την περίοδο της εγκυμοσύνης.
  • Κάνουν καλό στην όραση. Τα βερίκοκα είναι πηγή βήτα-καροτίνης, ένα συστατικό που προάγει την υγεία των ματιών και την καλή όραση.
  • Βοηθά να διατηρούνται σταθερά τα επίπεδα του σακχάρου. Ελέγχοντας τα επίπεδα του σακχάρου στην εγκυμοσύνη, μειώνονται οι πιθανότητες για διαβήτη κύησης.
  • Βοηθούν στην ανάπτυξη του εμβρύου. Τα βερίκοκα είναι πλούσια σε φολικό οξύ το οποίο είναι απαραίτητο για την υγιή ανάπτυξη του εμβρύου στη μήτρα.
  • Κάνουν καλό στο δέρμα. Τα συστατικά που περιέχουν τα βερίκοκα βοηθούν και στην υγεία του δέρματος. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι το συγκεκριμένο φρούτο χρησιμοποιείται συχνά στη δημιουργία καλλυντικών.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα αποξηραμένα βερίκοκα είναι εξίσου υγιεινά

  • Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, το οποίο βοηθά στη μείωση του πρηξίματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
  • Τα αποξηραμένα βερίκοκα είναι μια καλή πηγή φυσικής ζάχαρης, γλυκόζης και φρουκτόζης. Η κατανάλωση τους συνεπώς θα καλύψει την ανάγκη σας για γλυκό στην εγκυμοσύνη.
  • Μπορούν να καταναλωθούν για να ανακουφίσουν από πεπτικά προβλήματα.
  • Τα αποξηραμένα βερίκοκα είναι πλούσια σε ασβέστιο. Η κατανάλωσή τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης βοηθά στην ανάπτυξη των οστών του εμβρύου.
  • Τα αποξηραμένα βερίκοκα είναι αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των καουρών στην εγκυμοσύνη.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.