Κρατήστε σημειώσεις: Αυτά είναι τα οφέλη του ερωτικού μασάζ

«Αυξάνει την ωκυτοκίνη, μια ισχυρή χημική ουσία που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του οργασμού»

Κρατήστε σημειώσεις: Αυτά είναι τα οφέλη του ερωτικού μασάζ

Θα πρέπει να γνωστοποιηθεί πως το ερωτικό μασάζ μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο για όσους αισθάνονται αποσυνδεδεμένοι από τον εαυτό τους ή τους συντρόφους τους.

Περιλαμβάνει αισθησιακά αγγίγματα σε ολόκληρο το σώμα, συμπεριλαμβανομένου του στυτικού ιστού – θηλές, πέος, αιδοίο και κλειτορίδα.

Το οικείο, αρχαίο ταντρικό μασάζ βοηθά τους ανθρώπους να επικεντρωθούν στις αισθήσεις που δημιουργούνται στα γεννητικά όργανα κατά τη διάρκεια της διέγερσης.

Ειδικοί μοιράζονται το πώς η ενσωμάτωση αυτής της μορφής φυσικής επαφής στη σεξουαλική σου ζωή μπορεί να την οδηγήσει σε ένα εντελώς νέο επίπεδο:

Δημιουργείς μια βαθύτερη κατανόηση της διέγερσης

“Με το δέρμα μας να είναι το μεγαλύτερο σεξουαλικό μας όργανο, το ερωτικό μασάζ μπορεί να εμβαθύνει την εμπειρία της απόλαυσης, καθώς και να πυροδοτήσει τη σεξουαλική σχέση για ένα ζευγάρι“, λέει η Irene Fehr, προπονήτρια σεξ και οικειότητας.

“Όταν γίνεται για την ευχαρίστηση του μασάζ (και όχι μόνο για να φτάσουμε στην κορύφωση), μπορεί να οδηγήσει και τους δυο σε υψηλότερα επίπεδα σύνδεσης, πάθους και διέγερσης”.

Θα σε βοηθήσει να αποσυμπιεστείς

“Επειδή το σεξουαλικό μασάζ γίνεται συνήθως σε ένα άτομο κάθε φορά (το ένα άτομο κάνει και το άλλο λαμβάνει), δημιουργείται μια συνειδητή σύνδεση μεταξύ του δωρητή και του δέκτη”, λέει η Fehr.

Βελτιώνει την επικοινωνία

Το σεξουαλικό μασάζ επιτρέπει στους παρτενέρ να εκφράσουν τις ανάγκες τους και να τις προσαρμόσουν χωρίς να ανησυχούν ότι θα βλάψουν τα συναισθήματα του συντρόφου τους.

“Χρειάζεται χρόνος (45 λεπτά έως μία ώρα), ο οποίος θα επιτρέψει βαθιά χαλάρωση και αίσθηση ασφάλειας”, λέει η Fehr.

Αυξάνει την ωκυτοκίνη, μια ισχυρή χημική ουσία που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του οργασμού. Η αργή και παρατεταμένη φύση της πρακτικής δημιουργεί επίσης μια φυσική κατάσταση αλλοιωμένης συνείδησης, συμπεριλαμβανομένων συναισθημάτων ευφορίας και γενικής ευχαρίστησης”.

Κάνει καλό στο σώμα, το μυαλό και την ψυχή

“Ένα μασάζ οποιουδήποτε στυλ είναι καλό για τη γενική ευημερία σου”, λέει η Dyachenko. “Τα λεμφικά συστήματα στο σώμα μας συχνά μπλοκάρονται λόγω της διατροφής, του γρήγορου τρόπου ζωής και του άγχους. Το μασάζ μπορεί να βοηθήσει στην απελευθέρωση τυχόν μπλοκαρίσματος και στη μείωση της έντασης.

Το μασάζ, βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας και ανακουφίζει από κάθε πόνο που μπορεί να έχεις. Το μασάζ απελευθερώνει επίσης ορμόνες όπως η σεροτονίνη, η οποία μας κάνει να νιώθουμε πιο ευτυχισμένοι και πιο υγιείς”.

Μπορεί να ενεργοποιήσει τη λίμπιντό σου

“Ένα σεξουαλικό μασάζ μπορεί πραγματικά να σου ενεργοποιήσει τη σεξουαλική διάθεση”, λέει η Dyachenko.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Μπορείς να ξεκινήσεις με ένα κανονικό μασάζ για να σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και στη συνέχεια να το μετατρέψεις σε ερωτικό”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.